FALSEJAMENT DE PARTITS

El Cartagena rebutja la denúncia de suborn en l'ascens a Segona

L'Extremadura afirma que el seu entrenador va rebre una oferta de 300.000 euros per deixar-se perdre en el 'play-off'

zentauroepp43965091 los jugadores del extremadura festejan en el vestuario del c180627125648

zentauroepp43965091 los jugadores del extremadura festejan en el vestuario del c180627125648

1
Es llegeix en minuts

El FC Cartagena es desmarca de les acusacions d’arreglar partits. En un comunicat, el club presidit per Francisco Belmonte ha mostrat la seva "més enèrgica repulsa i repudia" per la informació publicada sobre un intent de suborn al’Extremadura  perquè es deixés guanyar en el 'play-off' d’ascens a Segona Divisió; fet que finalment no va succeir.

Després de l’ascens a la Lliga 1/2/3, l’Extremadura UD va denunciar davant de la Lliga de Futbol Professional i la Federació Espanyola que l’entrenador i diversos jugadors del primer equip van rebre ofertes econòmiques per deixar-se guanyar en el partit que decidiria l’ascens a la categoria de plata del futbol nacional.

Segons publica 'El Mundo', el tècnic del’Extremadura,  Juan Sabas, va rebre almenys en dues ocasions una oferta de 300.000 euros a canvi de facilitar la victòria del Cartagena. Les mateixes fonts apunten que, a la vegada, diversos futbolistes van rebre ofertes de diners per manipular el partit i que tots van trucar al club i van decidir denunciar el fet. Així ho ha confirmat l’Extremadura en un breu comunicat en el que reafirmen el que va passar.

Els acusats ho desmenteixen

El relat de la denúncia explica que l’oferiment el va fer, entre altres, Felipe Moreno, màxim accionista del Club Deportivo Leganés i amic del propietari del Cartagena, Paco Belmonte. També l’exfutbolista Juan Carlos Ceballos, excapità del conjunt murcià, que va ser detingut el febrer en una operació per falsejar partits a Segona B i Tercera.

Notícies relacionades

Els denunciants han explicat que Morenor va aparèixer al Carrefour amb una samarreta de la selecció espanyola i uns pantalons del Leganés i va oferir a Sabas contractar-lo per a la pròxima temporada al Cartagena per 300.000 euros si deixava que els murcians ascendissin. Sabas va rebutjar l’oferta i a mitja tarda un altre mitjancer el va temptar. Però el tècnic de l’Extremadura s’hi va tornar a negar i va trucar al seu club.

Un cop feta la denúncia, el Cartagena ha sortit al pas de les acusacions i ho ha negat tot. El club murcià manifesta "que no va tenir cap intervenció en aquest assumpte i que els èxits els han obtingut sempre sense cap tipus d’il·legalitat". Insisteixen que la seva entitat i el seu nom "no pot quedar tacat per una denúncia sobre presumptes fets que hauran de demostrar on correspongui legalment" . Perquè són "totalment aliens al club".