‘Batch dressing’: 6 trucs per organitzar el teu armari amb tots els ‘looks’ de la setmana

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO Anàlisi Interpretació de les notícies a partir d'uns fets comprovats, incloent-hi dades, així com interpretació de com pot evolucionar el tema partint d'esdeveniments passats.

‘Batch dressing’: 6 trucs per organitzar el teu armari amb tots els ‘looks’ de la setmana

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Apunta’t al Club d’Estil

Lola Gea (València, 1992) utilitza el seu compte d’Instagram com un blog on mostra «un París únic i diferent». La ciutat a la qual va arribar per estudiar màrqueting fa 11 anys és avui casa seva. «Venia amb la imatge de la pel·lícula ‘Amélie’ i em vaig decebre: tot era molt car i els carrers estaven bruts».

Després de sis mudances, un matrimoni i una nena d’1 any, ja s’ha reconciliat amb la ciutat de la llum i es dedica a fer guies del París menys trillat.

Així ha aconseguit gairebé 30.000 ‘followers’, tot i que molts han arribat fins a ella per la seva altra passió: l’ordre. «Soc analítica, rigorosa i ordenada... I fan de Marie Kondo». Un dia va penjar una foto amb diversos conjunts per a la seva filla, Elsa, que havia deixat preparats al seu marit perquè la vestís als matins. I... ¡bingo! Sense pretendre-ho, havia creat el mètode ‘batch dressing’.

Aquesta tècnica creada per Lola Gea, una ‘instagramera’ valenciana establerta a París, t’ajudarà a estalviar temps al matí i a treure màxim partit al teu fons d’armari

1

¿Què és el ‘batch dressing’?

«El nom el va posar el meu marit. A casa els diumenges fem ‘batch cooking’ i ara també ‘batch dressing’», explica Gea. La tècnica d’ordre que ha trobat la bloguera s’inspira en el mètode tan de moda mitjançant el qual es preparen plats per a tota la setmana en poques hores. Es cuina en lots, de manera que no es malgasta gairebé res. S’optimitza temps i aliments. De la mateixa manera, «el ‘batch dressing’ consisteix a preparar la roba que utilitzaràs durant la setmana, així t’estalvies pensar al matí», explica la seva inventora, a qui li va contactar ManoMano, l‘’e-commerce’ especialitzat en bricolatge, jardineria i decoració. «Em seguien i em van demanar un article», recorda.

2

¿Per a qui està recomanat?

«Ho recomano a tothom, però especialment a la gent amb vida familiar, amb fills. Aquest mètode et permet estalviar temps al matí, quan estàs mig adormit i no et ve de gust pensar», opina Gea.

3

¿Quins avantatges ofereix aquesta tècnica?

Introduir aquesta rutina a casa ofereix molts avantatges, a més de l’estalvi de temps. També ajuda a mantenir l’ordre a l’habitació, ja que, al deixar enrere la indecisió diària de primera hora del matí, tampoc trauràs tota l roba de l’armari per veure què et posaràs aquell dia. «Un altre avantatge del ‘batch dressing’ és que ajuda a visualitzar tota la roba que tenim i de la qual de vegades no som conscients», relata Gea. Si veus que alguna cosa és difícil de combinar o que ja no t’agrada, ha arribat el moment de fer un exercici de moda sostenible: o reciclar aquesta peça o donar-la. Finalment, també és una bona activitat per fer en família i implicar-hi els nens perquè col·laborin. Així, quan siguin més grans, es podran ocupar ells mateixos d’organitzar-se.

4

¿Es necessita alguna mena de moble o accessori especial?

«Jo utilitzo un llit o una taula buida per col·locar la roba i anar fent conjunts o ‘looks’», explica la ‘instagramera’, que arriba a preveure dues combinacions diferents, per si un dia fa més fred o més color, quan prepara el ‘batch dressing’ de la seva filla. Un cop preparat tot, ella aconsella utilitzar prestatgeries de tela amb compartiments que es pengen a la barra de l’armari. En cada forat cap un conjunt i, en el cas de l’Elsa, dos». Una altra bona idea és utilitzar un calaix buit amb separadors ajustables.

5

¿Quantes peces s’han de seleccionar?

Per seguir el mètode de manera eficient cal preparar ‘looks’ complets, aconsella la Lola. No t’has de de limitar a agafar una samarreta i uns pantalons, és millor pensar en tot: mitjons, jaqueta... Així estalviaràs més temps.

6

¿Quin és el millor moment per posar-s’hi?

Això depèn de cada persona o família. El més important és trobar un moment tranquil per posar-se a crear diversos conjunts de roba. «Entre 15 minuts i mitja hora hi ha temps més que suficient per tenir a punt el teu ‘batch dressing’ setmanal», apunta Gea.

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim crit al carrer i a les xarxes socials i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registra't a Entre Tots i escriu-nos per explicar-nos les teves inquietuds o compartir les teves experiències.