Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

¿Què són les hiperpigmentacions? Causes i com combatre-les

La tardor és la millor època de l’any per eliminar les taques a la cara, coll, escot i mans

¿Què són les hiperpigmentacions? Causes i com combatre-les
4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

És bo revisar les taques i pigues durant tot l’any, però la tardor i l’hivern són les millors èpoques per tractar les hiperpigmentacions a la pell, enemigues d’un cutis impol·lut i un dels principals motius de consulta dermatològica un cop passat l’estiu.

Les taques poden aparèixer per múltiples factors, però totes són fàcilment identificables, ja que es presenten com descoloracions cutànies, ja siguin més clares, fosques i fins i tot vermelloses, si es deuen a una alteració vascular. Federico Feltes, doctor i dermatòleg de Clíniques Dorsia, puntualitza que parlar de «taca» és molt «col·loquial i inespecífic». «Les pigues, que tècnicament es diuen efèlides, són un tipus concret de ‘taca’. El mateix passa amb les pigues o ‘nevus’, que corresponen a entitats específiques», assegura el doctor, que recomana tractar totes les alteracions de la pell que ens preocupin en els mesos en què la radiació solar té menys incidència.

Signes d’alerta

Més enllà de l’estètica, l’especialista alerta dels signes davant els quals hem de consultar amb un metge: «Lesions pigmentades asimètricament i/o vores irregulars, amb diversos colors o d’un color molt fosc, de més de 6 mil·límetres de diàmetre i que evolucionen amb molt creixement o canvien en pocs mesos... Això constitueix l’abecé del diagnòstic del melanoma».

Notícies relacionades

Per tracta les hiperprigmentacions, a més de cremes, hi ha làsers específics amb preus que oscil·len entre els 750 i els 1.500 euros (depenent del tipus de taca, l’àrea a tractar i la tecnologia que s’utilitzi), si bé és cert que «excepte les taques postinflamatòries, gairebé totes les altres poden reaparèixer amb el temps», avisa el doctor.

A Dorsia disposen de la tecnologia Klearskin, que, a més de taques, millora l’aparença de cicatrius, estries i arrugues; l’IPL o Llum Polsada Intensa, una tecnologia lluminosa que rejoveneix la pell de la cara, l’escot, el coll, les mans i altres zones corporals exposades al sol; el làser CO2 fraccionat i el làser de picosegons o pic làser, amb tecnologia de robí, que s’utilitza per fer desaparèixer «taques» artificials, com els tatuatges (fins i tot els de colors).

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessen la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem quin és l’últim crit al carrer i també les xarxes socials, i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos per explicar-nos les vostres inquietuds o compartir les vostres experiències.

Temes:

Club d'Estil