PREMI EMPRESA DE L'ANY 2017

Emprendre i triomfar

El premi Inicia distingeix la millor 'start-up' per l'originalitat del seu producte, l'aportació tecnològica i el seu pla de negoci

Barcelona és una de les ciutats líders europees en emprenedoria

zentauroepp41538075 world sending worldsending ignasi vilajosana180109174936

zentauroepp41538075 world sending worldsending ignasi vilajosana180109174936 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tenir una bona idea, original, factible, fàcilment escalable a qualsevol mercat i amb component tecnològic. Així són les start-ups, les empreses de nova o recent creació que estan canviant tots els sectors aplicant innovacions tecnològiques a gairebé qualsevol idea de negoci. El premi Inicia, patrocinat per El Corte Inglés, és el guardó que reconeix el mèrit en el sector de les start-ups en el marc dels premis Empresa de l'Any d'EL PERIÓDICO. Entre les candidatures considerades, el jurat ha destacat la feina de la catalana Worldsensing.

El jurat ha considerat especialment el perfil de les empreses que optaven al guardó en funció de tres directrius. Primer, tenir un producte innovador: la creativitat i originalitat del concepte base de l'empresa ha de ser especialment destacat. Després, l'aportació tecnològica: en el desenvolupament del producte hi ha de tenir un paper rellevant l'ús de les tecnologies digitals i dels nous entorns de relació social. I, també, la viabilitat econòmica: el projecte ha d'anar recolzat d'un pla de negoci definit, raonat i realista, que encaixi en el context socioeconòmic de forma fiable. Les candidatures per a aquesta categoria corresponen a empreses de nova o molt recent creació que han destacat per l'originalitat dels seus productes o serveis, enfocats generalment a client final, i amb un component tecnològic molt important.

Notícies relacionades

El premi també és un reconeixement a la intensa feina d'un sector, el de les start-ups,start-ups en què Catalunya és líder destacada. La comunitat autònoma va tornar a liderar un any més les inversions en aquest tipus de companyies, al superar els 475 milions d'euros de fons per a aquesta classe de companyies. La ciutat segueix sent una de les líders europees en aquest àmbit, encara que darrere de clàssics com Londres, París, Berlín o Estocolm. Es calcula també que Catalunya va rebre al voltant de la meitat del total de fons recaptats per les start-ups espanyoles el 2017.

A Espanya, Barcelona també és número u en start-ups, davant dels altres dos hubs tecnològics: Madrid València. En aquest sentit, Catalunya disposa d'una mica d'avantatge: un teixit productiu ampli per donar cabuda als projectes, un clima i qualitat de vida que atrauen els inversors i treballadors d'altres països, i nombrosos casos d'èxit de start-ups que demostren que emprendre a Catalunya és possible.