PATROCINA: QUIRÓN SALUT

Criteris de valoració del premi Innova

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

PATROCINA AQUEST PREMI

Les empreses candidates a aquesta categoria hauran d'acreditar una aposta clara per la innovació tecnològica, bé en els processos de producció o en els de gestió. Aquesta aposta haurà d'haver sigut especialment significativa en l'últim any, i haver generat notables millores en l'eficiència d'aquests processos, en la competitivitat de la seva oferta o en la capitalització de l'empresa.

El jurat també valorarà el context i els recursos amb què es porta a terme aquesta innovació. Es tindrà en compte l'origen i la quantitat de recursos dedicats a R+D+I i el rendiment d'aquests. L'externalització davant el desenvolupament intern o la mateixa convivència de les dues opcions també podran ser un factor determinant en l'opinió del jurat.

Un tercer factor a considerar serà la trajectòria de la firma en aquest camp, més enllà del desenvolupament que hi hagi hagut durant els últims 12 mesos. En aquest sentit, serà un valor puntuable la tradició en investigació i desenvolupament demostrada per l'empresa al llarg de la seva història.

Notícies relacionades

En línies generals, es considerarà la innovació en tres focus principals:

Desenvolupament de producte i/o servei: que en l'últim any l'empresa hagi presentat un producte de nova creació o una millora sobre un de preexistent que representi.Millora de processos: implementació de sistemes de treball o de distribució amb un alt grau d'innovació respecte als processos tradicionals.Optimització d'organització: implementació o canvis en el sistema funcional de la gestió de recursos que s'hagin consolidat en més competitivitat i benefici per a la firma.