EXCEL·LENTS A LES PORTES DE LA UNIVERSITAT

Dues bessones de Santa Coloma de Farners claven la mateixa nota (9,80) a la selectivitat

L'Helena ha optat per Medicina a Girona mentre la seva germana Sara estudiarà Periodisme a la Pompeu Fabra

zentauroepp54276973 santa coloma de farn s 28 07 2020 retrato de las gemelas  he200728182838

zentauroepp54276973 santa coloma de farn s 28 07 2020 retrato de las gemelas he200728182838 / David Aparicio

2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Sara i l’Helena van complir 18 anys el mes de maig passat. La celebració les va agafar en un doble confinament, el de la pandèmia i el de la selectivitat. Els va tocar quedar-se a casa, a Santa Coloma de Farners, amb el seu pare, bomber, i la seva mare, biòloga i professora d’escola. Les bessones Bonet Mola s’han colat entre les notes més altes de les proves d’accés a la universitat. Una casualitat que resulta encara més inquietant al comprovar que han aconseguit la mateixa puntuació, un 9,80. Seria fàcil pensar que són iguals. Però no.

Desenllaç lògic

«Sempre han sigut molt aplicades», diu la seva mare, l’Esther, utilitzant aquesta paraula que és tan descriptiva d’una trajectòria com ho és de l’orgull que sent per les seves (ja no tan) petites. Diu d’elles que sempre «han tingut ganes d’aprendre», i explica les seves etapes acadèmiques sense excessiva sorpresa, potser conscient que aquest és el final lògic a una actitud que sempre ha tingut en l’epicentre les paraules «treball» i «esforç». «Els hem repetit l’important que és perseguir els somnis, però no creguis que ha fet molta falta, elles han tingut sempre molt clar què és el que volien fer». També haurà ajudat, admet la mare, que l’adolescència no fos especialment efervescent...

No són iguals (tampoc físicament) perquè, recorrent a la vella definició, una és de lletres i l’altra és de ciències. L’Helena es va decantar per la part científica i la Sara va optar per la humanista. La primera vol entrar a Medicina a Girona i la seva germana es decanta per Periodisme a la Pompeu Fabra. És a dir: se separaran per primera vegada en la seva vida, cosa que sempre és dur però més ho ha de ser quan es tracta de la teva bessona, que ja coneixies nou mesos abans de néixer, setmana a dalt, setmana a baix. Més enllà de les diferències respecte al seu futur, l’Esther també assenyala trets psicològics particulars. L’Helena, pel que explica, ha sortit més a ella, amb aquesta capacitat d’exterioritzar emocions, nervis o tristeses. «En canvi la Sara potser és més com el seu pare, reservada, guardant-ho tot dins». No va ser el cas en el moment de conèixer la nota, on van abundar els crits sense distinció de personalitats.

Curar els altres  

Notícies relacionades

Laia Marcos és una altra de les estudiants que ha sobresortit en aquesta selectivitat. Ha aconseguit un 9,90, acariciant la perfecció. Entrarà a la Universitat de Barcelona per estudiar Medicina, vocació que ha heretat del seu pare, físic, que sempre el va animar a estudiar assignatures vinculades amb la ciència. «Hi ha poques coses que puguin compensar tant com curar una persona», ha relatat a Efe aquesta alumna de l’Institut Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet. Públic, per cert.

Martí Solà, amb la mateixa nota, podrà complir el seu somni d’estudiar el doble grau de Física i Matemàtiques de l’Autònoma de Barcelona, que només disposa de 20 places i requeria l’any passat de la mitjana més alta. Les notes van sortir divendres, però explica que va preferir esperar l’endemà per revisar-les. Seguretat en si mateix. O les coses de la postadolescència.

Temes:

Selectivitat