COMIAT CINEMATOGRÀFIC

El rector de la UPC tanca el curs a la pell dels Men in Black

Francesc Torres convida a deixar enrere el «malson» de la pandèmia i a confiar el futur en les noves generacions

rector-upc-1

rector-upc-1

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

«Aquí salvem el món cada dia». Francesc Torres fa ja tres anys que té aquesta missió entre mans. En seran molts més, sens dubte, però aquest desig de compromís col·lectiu va començar a compartir-lo el 2018, quan va tancar el seu primer curs com a rector de la UPC i es va estrenar amb les seves peculiars pel·lícules de tancament de temporada. Aquell any va interpretar el paper d’un jedi que defensava la galàxia del coneixement universitari. L’any passat es va convertir en Albus Dumbledore, el director de l’escola Hogwarts de màgia, guardià de les essències de la ciència i la matemàtica. Ara és un home de negre, aquesta quadrilla secreta que caça alienígenes pel planeta, que ens convida a oblidar aquests temps negres i a confiar l’avenir a la #UPCNextGeneration, o sigui, els estudiants que demà pilotaran la Terra.  

Com ja va fer l’any passat, Torres ha implicat un munt d’alumnes en la seva superproducció. També s’hi ha apuntat un docent vulcanià, enorme picada d’ullet a l’univers ‘trekkie’. La protagonista és una jove aspirant a entrar en els Women&Men in Black, el quarter general del qual és al campus Diagonal-Besòs. El rep Torres, que, en un suposar, ha d’emular el veterà agent K, interpretat en el cine, en la primera i millor part de la saga, per Tommy Lee Jones. La cinta, de poc més de tres minuts, el doble que les anteriors, és un malbaratament d’efectes especials, inclòs un pertinent gos que parla.

Actor secundari al paper de professor vulcanià.

Notícies relacionades

«Aquí ens formem per dominar la tecnologia més capdavantera», «ens preparem per superar les proves més exigents» i «ens entrenen els millors professionals» són alguns dels missatges que llança Torres a la principiant. Acaba amb un missatge d’esperança després de mesos de «malson». I recorda que, amb la UPC i persones com aquesta prometedora estudiant, «el món està a les millors mans».

En el seu vídeo de candidatura per assolir el lloc de rector de la UPC, el novembre del 2017, Torres ja es va guanyar el públic vestit d’Indiana Jones, d’estiuejant o de científic. Una vocació frustrada. O una estrella en potència.