NOU MODEL EDUCATIU

El Govern assumeix una segona escola concertada

L'escola Ateneu Igualadí passarà a formar part de la xarxa pública d'educació a partir del curs que ve

zentauroepp52593421 el director general de centres p blics  josep gonz lez cambr200302173948

zentauroepp52593421 el director general de centres p blics josep gonz lez cambr200302173948 / departament d Educacio

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

Ja en són dues. El decret aprovat a mitjans de l’any passat que permet, agilita i habilita el Departament d’Educació perquè es faci càrrec d’escoles concertades, privades i municipals, ha sumat avui una nova escola a l’oferta d’educació pública. Es tracta de l’escola Ateneu Igualadí, que segueix la línia deixada per la Immaculada Concepció de Barcelona, l’anunci d’absorció de la qual es va fer públic fa un mes. Tot i que llavors es va dir que de cara al curs que ve serien dos els centres amb nova titularitat, el Govern afirma ara que no descarta ampliar la llista. 

L’escola, situada al centre de la capital de l’Anoia, mantindrà l’oferta vigent, amb una línia entre P3 i 6è de primària i amb uns 220 alumnes. Mireia Claret, en nom de la institució, ha celebrat el canvi: «Fa 150 anys que l’Ateneu forma els ciutadans d’Igualada, i ara podrà fer-ho durant 150 anys més». El director general de centres públics de la conselleria, Josep González-Cambray, ha justificat la mesura per la demanda creixent d’educació pública. La cosa queda de la manera següent a Igualada: de les 20 línies d’infantil i primària, 11 són d’oferta concertada o privada i 9, de pública.

Dubtes municipals

Notícies relacionades

La notícia no sembla haver agradat a tothom al consistori. A través d’un comunicat, el govern municipal ha compartit els seus dubtes. Creu «precipitat l’anunci», ja que considera que queden molts serrells per tancar, com, per exemple, si generarà un cost addicional per als igualadins o quin futur tindrà l’escola bressol de l’escola. La mateixa nota, no obstant, recorda que els últims pressupostos recullen la intenció que passi a ser municipal. Per tot això, l’ajuntament reclama al Govern «respecte i lleialtat institucional». 

Malgrat que al febrer es va parlar de dos centres més per al curs que ve, González-Cambray ha dit que no es descarta incorporar més escoles privades, concertades o municipals a la xarxa pública d’educació. 

Temes:

Catalunya