L’aplicació de cites gai Grindr sortirà a la borsa en una operació de 2.100 milions de dòlars

  • El mètode emprat serà un acord SPAC, dissenyat perquè les empreses es fusionin amb d’altres

L’aplicació de cites gai Grindr sortirà a la borsa en una operació de 2.100 milions de dòlars

Aly Song (Reuters)

3
Es llegeix en minuts
Reuters

L’aplicació de cites gai Grindr va anunciar aquest dilluns que sortiria a la borsa a través d’una fusió amb una firma d’adquisició de xecs en blanc, un acord que la valora en 2.100 milions de dòlars i que té el CEO de Tiga Investments, Raymond Zage, als dos costats de la transacció. Grindr va dir que els seus actuals accionistes tindran el 78% de la companyia després de la fusió, que arriba dos anys després que la xinesa Kunlun Tech Co (300418.SZ) es desprengués d’aquesta aplicació per 620 milions de dòlars a causa de les preocupacions de seguretat nacional dels Estats Units.

Tot i que Grindr no va revelar la identitat dels seus actuals accionistes, Reuters va informar prèviament que Zage tenia una participació del 41% en el consorci que va adquirir Grindr. Una font familiaritzada amb l’assumpte va dir dilluns que Zage continua sent un inversor a Grindr. Tiga Acquisition Corp (TINV.N), l’empresa d’adquisicions amb finalitats especials (SPAC) amb seu a Singapur que es fusionarà amb Grindr, està controlada per Zage. Segons l’acord, Grindr rebrà 284 milions de dòlars en efectiu de Tiga i fins a 100 milions de dòlars en un acord de compra a termini.

Grindr i Tiga esperen que el seu acord requereixi l’autorització del Comitè d’Inversions Estrangeres als Estats Units (CFIUS), que examina els acords per detectar possibles riscos per a la seguretat nacional, segons una còpia del seu acord de fusió que es va fer pública dilluns.

El CFIUS va ordenar a Kunlun vendre Grindr el 2019 per la preocupació que el Govern de la Xina pogués accedir a les dades personals dels usuaris nord-americans i explotar-les. No es va poder saber si el CFIUS va tenir un paper en la decisió de Grindr d’explorar una venda i una fusió amb un SPAC. Un portaveu del Departament del Tresor dels Estats Units, que presideixen el CFIUS, no va respondre a una sol·licitud de comentaris.

Reuters va informar l’any passat que Kunlun i Grindr van donar informació al CFIUS sobre la transacció que contradeia les revelacions als possibles inversors i als reguladors xinesos. Van dir al CFIUS que James Lu, un antic executiu de Baidu Inc que formava part del consorci que va comprar Grindr i que ara és el president de Grindr, no tenia cap relació comercial prèvia amb un assessor clau de Kunlun, malgrat que les declaracions dels inversors i els arxius reguladors xinesos indicaven el contrari.

Notícies relacionades

El director executiu de Grindr, Jeff Bonforte, i el director d’operacions, Rick Marini, deixaran el càrrec i s’està buscant el substitut de Bonforte, segons va dir dilluns una persona familiaritzada amb l’assumpte. Bonforte i Marini formaven part de l’empresa d’inversió Catapult Capital, que va competir amb Lu i Zage per comprar Grindr abans d’arribar a un acord per treballar junts. El copropietari dels Atlanta Hawks, Michael Gearon, un altre dels principals accionistes que va formar part del consorci que va adquirir Grindr fa dos anys, continuarà invertint en l’empresa, va dir la font.

Grindr va dir en una presentació als inversors dilluns que té 11 milions d’usuaris actius mensuals i que els seus ingressos van créixer un 30% l’any passat. L’operació valora Grindr en 27 vegades el seu benefici ajustat del 2021 abans d’interessos, impostos, depreciació i amortització de 77 milions de dòlars. En comparació, les accions de les aplicacions de cites Match Group Inc (MTCH.O) i Bumble Inc (BMBL.O) cotitzen a 22 i 25 vegades el seu ebitda del 2021, respectivament, segons Refinitiv.