¿Com es poden demanar les ajudes de fins a 120.000 euros per a empreses de l’oci nocturn?

De la Generalitat

¿Com es poden demanar les ajudes de fins a 120.000 euros per a empreses de l’oci nocturn?

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat ha obert la convocatòria de la nova línia d’ajudes promeses a les empreses de l’oci nocturn després del decret de noves restriccions. Les discoteques, bars musicals i altres establiments nocturns estan tancats des del 23 de desembre i l’administració catalana ha activat un partida pressupostària per compensar part de les pèrdues que l’esmentada decisió va ocasionar a les companyies del sector. El pressupost habilitat és de 20 milions d’euros i els potencials beneficiaris poden sol·licitar les ajudes des d’aquest dimarts. Aquestes són les claus, pas a pas, de qui les pot demanar i com ho ha de fer.

1

¿Qui pot demanar les ajudes?

Les ajudes de la Generalitat van dirigides als treballadors autònoms i les petites i mitjanes empreses del sector de l’oci nocturn. És precís que els beneficiaris estiguin donats d’alta al cens d’activitats econòmiques a l’esmentat sector, cosa que inclou discoteques, sales de ball, karaokes, sales de festes amb espectacle i discoteques per a joves.

Les grans empreses queden excloses d’aquesta convocatòria d’ajudes, que està reservada per a autònoms i pimes. La Generalitat aplica la definició de pime per a tota aquella empresa que tingui en plantilla a menys de 250 treballadors i no facturi més de 50 milions d’euros.

2

¿Quants diners rebran les empreses beneficiades?

L’import de les transferències dissenyades per la Generalitat de Catalunya varia en funció de la mida de la plantilla de l’empresa que la sol·liciti. Aquest és un pagament únic per empresa i no repetible en el temps que queda distribuït de la següent manera.

  • Menys de 10 treballadors: 15.000 euros.

  • 10 o més treballadors i aforament de menys de 1.300 persones: 50.000 euros.

  • 10 o més treballadors i aforament de més de 1.300 persones: 120.000 euros.

3

¿A partir de quan, on i fins quan es poden demanar?

Els autònoms i empreses podran començar a presentar les seves sol·licituds a partir de les 9.00 hores del dimarts 25 de gener i tindran termini fins a les 14.00 hores del divendres 4 de febrer. És a dir, nou dies hàbils o 11 de naturals. Una vegada superat el termini, els potencials beneficiaris no podran presentar cap sol·licitud per més que poguessin complir els requisits.

El canal habilitat pel Departament d’Empresa per cursar les sol·licituds és l’habitual en anteriors línies de subvencions. Les empreses o autònoms han de dirigir-se a la seu corporativa de Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya, a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya o a la pàgina web del Departament d’Empresa i Treball. És precís disposar de signatura electrònica.

4

¿Quan es cobraran?

La Generalitat ha adoptat el procés de repartiment de «concurrència no competitiva». És a dir, tot aquell que presenti la sol·licitud en temps i forma i compleixi amb els requisits cobrarà. No obstant, cobrarà primer el que primer presenti els papers. La Generalitat encara no ha fixat el termini de pagament, però tindrà un límit màxim de sis mesos una vegada s’obri la convocatòria. La voluntat manifestada des d’Empresa és accelerar els pagaments i no esgotar el termini.

5

¿Tenen alguna obligació per complir els beneficiaris?

Sí, la principal és que per rebre aquestes ajudes les empreses han d’estar al corrent de pagament de tot deute amb l’Agència Tributària catalana i amb Hisenda, igual com amb la Seguretat Social.