colapso-sepe

Durant sis mesos

¿Com accedir a un dels 1.495 contractes de pràctiques per a joves en ajuntaments o fundacions?

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat de Catalunya, a través del SOC, obre una convocatòria perquè els joves puguin accedir a 1.495 contractes en pràctiques. Aquestes poden realitzar-se durant un període concret de temps en ajuntaments, consells comarcals o entitats sense ànim de lucre. Per a això l’administració catalana ha disposat un pressupost de 16,5 milions d’euros. En aquest article es resumeixen els principals detalls per accedir a un d’aquests contractes.

1

¿Qui pot accedir a aquests contractes de pràctiques?

El programa està destinat a joves residents a Catalunya i que tinguin entre 18 i 29 anys. Aquest projecte està inserit en la Garantia Juvenil, cosa que implica que els joves interessats no poden tenir ni un contracte en vigor, és a dir, han d’estar oficialment a l’atur, i tampoc poden estar cursant estudis de grau mitjà o superior. No obstant, per accedir al programa el potencial beneficiari ha d’haver cursat prèviament algun tipus d’estudi i tenir finalitzat un títol universitari, d’FP de grau mitjà o superior o un certificat de professionalitat. Segons els registres del SOC, actualment a Catalunya hi ha uns 14.000 joves amb estudis que estan a l’atur i registrats com demandants d’ocupació.

2

¿On són les pràctiques?

El programa de Garantia Juvenil donarà accés a pràctiques en un total de 634 ubicacions, sumant ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre amb les quals la Generalitat tingui prèviament un conveni firmat. La majoria de contractes disponibles són a Barcelona (699), seguits de Girona (217), Camp de Tarragona (168), Ponent (148), Comarques Centrals (143), Terres de l’Ebre (92) i Alt Pirineu i Aran (58). La llista detallada està disponible acudint a qualsevol oficina del SOC.

3

¿Quant duren les pràctiques?

El programa està pressupostat perquè els contractes de pràctiques durin un període de sis mesos; no prorrogables.

4

¿Fins quan poden apuntar-se els interessats?

El termini per apuntar-se a un d’aquests 1.495 contractes en pràctiques venç el pròxim 30 de novembre. Inicialment el termini era fins a l’últim dia d’octubre, però la Generalitat ha decidit ampliar els terminis. En aquest enllaç, els interessats poden trobar l’oficina del SOC més pròxima.

5

¿Què passa si ja he participat abans d’un programa de Garantia Juvenil?

Les bases de la convocatòria expliciten que les persones que hagin participat en les convocatòries del 2019 o del 2020 no podran participar en la d’aquest any.