Mercats

La borsa del dimecres 6 d’octubre del 2021

1
Es llegeix en minuts

Curtcircuit. Les borses s’han vist arrossegades aquest dimecres per l’escalada dels preus energètics. L’Ibex 35 ha cedit l’1,7%, fins als 8.775 punts després de les alces voluminoses de dimarts als dos costats de l’Atlàntic. Durant la jornada, el temor d’una crisi energètica ha sigut el principal factor negatiu de la jornada, que ha fet que s’imposin les vendes.

Dins de l’Ibex, Naturgy ha tancat en positiu sostinguda per l’opa parcial d’IFM. En el costat negatiu, Inditex, ArcelorMittal, IAG, Indra i Meliá ha sigut els valors més baixistes, amb pèrdues superiors al 3%. Ha destacat la forta correcció de la matriu de Zara, un dels valors amb més pes dins de l’índex.

El factor que ha limitat les pèrdues a Europa ha sigut Vladímir Putin. El president rus s’ha compromès amb el subministrament de gas cap a Europa, a l’assegurar que Rússia «sempre» serà un subministrador «fiable» de gas, complidora de les seves «obligacions».

Això ha aturat l’espiral alcista del preu del gas a Europa, que estava pujant un 25% aquest dimecres i s’ha girat a la baixa; i ha reduït en part el temor dels inversors a una crisi energètica al Vell Continent. No obstant, la situació continua sent molt volàtil i incerta de cara a l’hivern.

Notícies relacionades

L’agenda d’aquest dimecres ha inclòs com a dades més destacades les vendes minoristes de l’eurozona d’agost (que van pujar un 0,3% mensual, menys de l’esperat) o l’informe d’ocupació de la consultora ADP del mes de setembre, avantsala de l’informe d’ocupació que es publicarà als Estats Units aquest divendres.

Aquest indicador ha superat previsions, al mostrar la creació de 568.000 llocs de treball en el mercat laboral americà, xifra per sobre de l’esperat. Pel que sembla, el final dels subsidis a l’atur ha incentivat la recerca d’ocupació, la qual cosa anticipa, al seu torn, l’inici del ‘tapering’ per part de la Reserva Federal.

Temes:

Ibex 35 Borsa