Autopistes

El desmantellament de peatges s’accelera a Vilassar

Trànsit demana al Govern de Madrid que abordi l’eliminació de barreres a les seves autopistes

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El desmantellament de les infraestructures associades als peatges es manté. Ha sigut el cas aquest dilluns a l’AP-2 a l’altura de Vilassar. La infraestructura està gestionada per la Generalitat. D’altra banda, l’increment del trànsit ha obligat a habilitar durant el cap de setmana carrils addicionals, especialment a l’AP-7, en direcció nord i sud, per evitar l’efecte de frenar el trànsit fins als 30 quilòmetres per hora.

Aquestes mesures formen part del paquet d’iniciatives impulsades pel Servei Català de Trànsit (SCT) per a les tardes de diumenge del mes de setembre, que ja es van aplicar fa una setmana, després dels col·lapses de trànsit que es van produir durant el primer cap de setmana d’aquest mes amb la supressió d’alguns dels peatges. En concret, s’han habilitat carrils addicionals a l’AP-7, en sentit sud entre Santa Margarida i els Monjos i Martorell, i al tram nord entre Sant Celoni i la Roca del Vallès. Així mateix, s’ha establert un carril addicional, com ja és habitual, a la C-32, entre Gavà i l’Hospitalet de Llobregat.

Notícies relacionades

A més d’aquests carrils addicionals, Trànsit ha instal·lat plafons informatius amb la recomanació de circular a 30km/h als peatges sense barreres, i a peu de carretera també està senyalitzada una disminució esglaonada de la velocitat abans d’arribar a les cabines. En aquests peatges sense barreres s’han establert viaris addicionals, en concret 11 a la Roca i 9 a Martorell, tots dos en direcció Barcelona. Com el cap de setmana passat, Trànsit manté la prohibició de circular als camions de més de 7,5 tones, entre les 17.00 h i les 22.00 h d’aquest diumenge, al tram habitual entre Maçanet i l’Hospitalet de L’Infant. Quant als camions de menys pes que sí que poden circular, tenen prohibit fer avançaments a les vies en què s’ha establert un carril addicional.

Malgrat aquestes mesures, Trànsit ha instat de nou el Ministeri de Transports perquè s’accelerin les tasques de desmantellament de les infraestructures dels peatges suprimits, com està fent la Generalitat en els que són de la seva competència.

Temes:

Autopistes