Fins al 31 d'agost del 2021

Viatges El Corte Inglés planteja un nou erto per a 4.748 treballadors

La cadena preveu el tancament temporal de 277 delegacions de les 420 actuals

zentauroepp48896319 el corte ingles190702120829

zentauroepp48896319 el corte ingles190702120829 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Viatges El Corte Inglés ha traslladat als sindicats la seva proposta inicial per a un nou expedient de regulació temporal d’ocupació (erto) que afectaria en principi 4.748 treballadors amb una vigència des de l’1 d’octubre d’aquest any fins al 31 d’agost del 2021.

Aquests són els principals termes del nou erto que planteja la companyia, segons ha informat CCOO, que explica que des de Viatges El Corte Inglés els han expressat, en la primera reunió de la taula de negociació del nou erto, que la crisi derivada de la Covid és més greu del que semblava al principi, amb una caiguda de vendes «molt superior al previst». Per això, l’empresa planteja noves mesures que passen per un erto que afectaria un total de 4.748 empleats, sense incloure, per circumstàncies de logística, alguns departaments estratègics, com per exemple Recursos Humans. 

Notícies relacionades

En concret, es planteja un augment del percentatge d’erto de fins al 80% en les diferents àrees i departaments de Viatges El Corte Inglés, excepte casos concrets com la venda web. Per poder executar aquest percentatge es pretén tancar temporalment 277 delegacions de les 420 actuals, majoritàriament mixtes, traslladant els treballadors, mentre duri l’erto, als punts de venda més pròxims, preferentment centres comercials.

El sindicat assenyala que tot això implica la tramitació d’un nou erto, per la qual cosa suposa una nova baixa i alta al SEPE. Afegeix que, segons l’empresa, el principal objectiu de tot aquest procés és el manteniment de tots els llocs de feina. Per a CCOO les mesures són «extremadament dures» al recaure el gran pes de la crisi «novament» sobre els treballadors. La pròxima reunió entre empresa i sindicats per negociar l’erto a la companyia està prevista per a aquest dilluns.