DESPRÉS DE L'ATURADA DE FA DOS ANYS

Els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat registren la vaga indefinida a partir del 9 d'agost

El comitè d'empresa acusa Trablisa d'incomplir el laude que va posar fi a l'aturada del 2017 que va col·lapsar l'aeroport

Reclamen una pujada d'un euro per hora i descansos de 10 minuts cada hora, entre altres mesures

zentauroepp39535367 el prat de llobregat 03 08 2017 sociedad colas para pasar el170803081701

zentauroepp39535367 el prat de llobregat 03 08 2017 sociedad colas para pasar el170803081701

1
Es llegeix en minuts
Acn

El comitè d’empresa de Trablisa, l’encarregada dels controls de seguretat a l’aeroport del Prat, han registrat aquest dilluns la "vaga indefinida”"vaga indefinida”a les oficines del Departament de Treball del Govern.

L’aturada s’ha convocat després que l’empresa no es presentés a una reunió per acostar posicions divendres passat. El col·lectiu protesta per la "pèrdua de drets" que ha suposat l’arribada d’aquesta companyia, que es va fer càrrec del servei de seguretat després d’Eulen, amb la qual els treballadors van mantenir un llarg conflicte que va derivar en millores de les condicions laborals.

La vaga del 2017

Ara, asseguren que estan "pitjor" que amb Eulen i acusen l’empresa adjudicatària d’incomplir les mesures que va fixar el laude obligatori que va acabar amb l’aturada de l’estiu del 2017 que va col·lapsar l’aeroport.

En concret, afirmen que no es respecta la paritat en els llocs de treball, ni les rotacions de plantilla per compartir les tasques més dures. És més, la presidenta del comitè d’empresa, Genoveva Sierra, denúncia que amb Trablisa han perdut "tots els drets" que van guanyar amb Eulen. "És una empresa que ens ha mentit des que ha entrat –ha afirmat–. La vaga no és bona per ningú però és l’únic que ens queda", ha afegit.

Les reivindicacions

Notícies relacionades

En aquesta protesta, els 500 treballadors que donen el servei reclamen un increment salarial d’un euro a l’hora i descansos de deu minuts cada hora per compensar la sobrecàrrega de feina, que es garanteixi una plaça de pàrquing gratuïta i que les hores extres no es cobrin a mes vençut, sinó que s’afegeixin a tots els complements en la nòmina del període en què s’han generat.

Els vigilants de seguretat ja havien convocat una vaga el mes de juliol que es va fer enrere perquè les reclamacions dels treballadors ja estaven judicialitzades i l’empresa els va acusar de cometre una il·legalitat, han explicat.