Activitats lúdiques i culturals

Cinc plans per fer aquest Nadal a Cornellà

  • L’Ajuntament i diferents entitats de la ciutat han organitzat una trentena d’activitats

  • El Campament Mag Maginet i la Fira de Nadal han canviat la seva ubicació per «poder controlar l’aforament»

Cinc plans per fer aquest Nadal a Cornellà

Ayuntamiento de Cornellà

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cornellà (Baix Llobregat) torna a celebrar les festes de Nadal amb el format habitual després que l’any passat es veiessin obligats a reinventar la programació per les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia de la covid-19.

L’Ajuntament, amb el recolzament de diferents entitats del municipi, ha organitzat més d’una trentena d’activitats tradicionals, tant lúdiques com comercials, dirigides a tots els públics.

Algunes de les activitats s’han adaptat a la situació sanitària de la covid-19, com, per exemple, la Fira de Nadal i el Campament Oriental del Mag Maginet, que han canviat d’ubicació per facilitar el control de l’aforament i les mesures de seguretat.

Concert de Nadal

Diumenge, 19 de desembre, a les 18 h els veïns de la ciutat tenen programada una cita a l’Auditori de Cornellà amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, encarregada de portar a terme el Concert de Nadal d’aquest any.

En aquesta ocasió, el tradicional concert de Nadal de ‘Valsos i danses’ es troba sota la direcció de Josep Ferré, que presenta un programa diferent amb música elegant i alegre de Rossini.

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat aposta per experimentar amb tota mena d’estils i intenta innovar el seu repertori i a les seves partitures. Encara queden entrades disponibles per accedir a l’espectacle.

Escape movie: ‘La dama d’aigua’

Escape movieAquest any el Museu Agbar de les Aigües porta una nova proposta digital per celebrar les festes nadalenques. A partir del 17 de desembre, es podrà disfrutar d’una escape movie: ‘La Dama d’Aigua’. El museu ofereix aquesta proposta definida com una «experiència virtual» en la qual els espectadors tindran una combinació de proves i enigmes d’escape rooms. Françoise Fives-Lille està atrapada en una història d’amor i ha entrat en un bucle temportal del qual no pot sortir, cada any i a la mateixa hora, apareix a la Central Cornellà on es troba el Museu de les Aigües.

L’objectiu és «escapar-se de la pel·lícula» a través dels enigmes i aconseguir que aquesta avanci del tot per ajudar la seva protagonista. L’activitat està dirigida a jugar en família perquè es pugui disfrutar de l’experiència escape movie en les festes nadalenques des de casa veient un dels llocs més coneguts de Cornellà a través de la pantalla.

L’activitat és gratuïta i estarà disponible en línia a partir del 17 de desembre.

Fira Infantil de Nadal

Després de la cancel·lació de l’any passat, la Fira Infantil de Nadal torna al municipi amb un canvi d’ubicació. El Parc Esportiu Llobregat és el lloc escollit per celebrar l’esdeveniment, que serà a la ciutat del 23 al 31 de desembre. La nova ubicació permetrà així la celebració d’un saló lúdic, educatiu i infantil on es poden celebrar diferents itineraris per a les activitats respectant les distàncies de seguretat i les mesures preventives contra la covid-19.

La Fira acollirà diferents activitats: atraccions, castells inflables, tallers, jocs de taula i com a novetat és la disponibilitat de l’espai Cornellà en miniatura.

Per accedir al recinte cal comprar les entrades via internet.

Campament del Mag Maginet

El Mag Maginet rebrà els nens i nenes que vulguin entregar-li la carta dels Reis a partir del 28 de desembre i fins al 4 de gener (amb una aturada el 31 de desembre) a la seva botiga, situada dins de la Fira de Cornellà, una nova ubicació per controlar l’aforament. El Mag Maginet ja és un personatge conegut per als ciutadans de Cornellà i voltants. Va aparèixer públicament, amb nom propi, fa uns quaranta anys, l’any 1981.

Va ser llavors quan va decidir fer de mediador entre els Reis Mags i els nens i nenes de Cornellà i, el 1983, es va inaugurar el primer Campament perquè el Mag Maginet pogués fer d’emissari oficial dels Reis Mags. Després de més de 35 anys, el tradicional Campament segueix dempeus un any més, però adaptat a les mesures sanitàries.

Per accedir al recinte cal disposar d’una entrada i/o invitació que es pot aconseguir en línia. No obstant, del 15 al 19 de desembre les entrades només podran ser adquirides per persones empadronades a Cornellà.

A partir del dia 20 de desembre s’obre a tot el món, tant a persones residents a Cornellà com a fora. Com a màxim, podrà accedir dins de la Fira de Cornellà un adult amb cada nen o nena, tot i que, des del consistori es recomana que sigui el nombre mínim d’adults possible, per «poder donar opcions a més nens i nenes de la ciutat».

Cavalcada de Reis

Els Reis Mags tornen a Cornellà després de l’aturada de l’any passat per la pandèmia de la covid-19 i tornaran a recórrer els carrers de la ciutat metropolitana en la vigília del dia de Reis.

El dia 5 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar faran l’espectacle d’arribada, en un lloc nou: el pàrquing públic de la Via Fèrria, on antigament hi havia el camp de futbol municipal, un lloc amb més capacitat que acollirà l’esdeveniment inicial de la cavalcada a les 18 h de la tarda.

Quan acabi l’espectacle, sobre les 18.40 h, els Reis i els personatges que els acompanyen es dirigiran a l’Ajuntament per realitzar el tradicional parlament des del balcó.

Notícies relacionades

Cap a les 19.45 h, començarà el recorregut habitual per la ciutat començant a la carretera d’Esplugues en direcció Quatre Camins, passant per l’avinguda del parc de Can Mercader i finalitzant cap a les 21.50 h en ‘La Rua’, l’antiga estació de bombers.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO