Barcelonejant

El monstre Buu de ‘Bola de Drac’ es passeja per Barcelona

Fa un any que s’hi veu un monstre viral rosa de 2,30 metres. És @buureal a les xarxes. Té vídeos a TikTok amb més de 12 milions de visualitzacions

Aquesta és Aitana: és model i ‘instagrammer’, guanya 4.000 euros al mes i no existeix

Els Lourdes de Barcelona: on anar a demanar un miracle

6
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Al veure’l se’t queda la mateixa cara d’ensurt que a la reina Letizia al saludar Abascal. Avui per les Rambles es passeja un monstre rosa de 2,30 metres, banya al cap i mirada de dolent d’anime. Ja està acostumat a deixar un rastre de boques obertes i mòbils disparant a discreció. «¡No em converteixis en xocolata!», li solen pregar entre foto i foto. Ell somriu sota la seva pell rosa de silicona amb posat pacífic. «M’agrada molt –xiuxiueja– veure la il·lusió de la gent».  

És Majin Buu, el monstre Buu (Majin Boo, en la versió americana), «el millor malvat de ‘Bola de Drac’», confirma Google. Un dolent color Barbie disponible en mil formats que sol transformar qui troba en xocolata abans de menjar-se’l. Fa tot just un any que té un clon viral a Barcelona: @buureal, a les xarxes. El primer vídeo que va penjar ean TikTok no va trigar a superar els 12 milions de visualitzacions. «Sí que agrada, això», va pensar.  

Sense el camuflatge rosa, se li veu cara de bona persona. Ningú diria que es passeja de tant en tant amb motoserra i un sac al cap. A casa seva té la màscara de Jason, el psicòpata de ‘Divendres 13’. «Sempre m’han agradat els dolents», riu ell. Ha arrencat crits en l’‘scream park’ ‘Horrorland’ i a l’‘escape room’ que fa perdre la son Insomnia Hotel. Aquest Halloween va desempolsegar el seu matxet ensangonat a la cocteleria Somnia. Un dels seus millors amics és un clon de Freddy Krueger

No saps si presentar-t’hi amb dos petons o amb el crit de «¡Kame hame ha!». El Robert té tota l’evolució de ‘Bola de Drac’ tatuada a l’esquena.

El Robert ensenya l’esquena tatuada amb tota l’evolució de ‘Bola de Drac’ entre la decoració de Halloween de Somnia. /

Jordi Cotrina

El Robert, sense cognoms (vol mantenir anònima la seva doble identitat). És alt i llaminer, com el seu ‘alter ego’ anime. Sense banya rosa, mesura 1,95. Quan no fa de dolent ‘cosplayer’, se n’ha d’anar al llit a dos quarts de deu de la nit. Entra a les cinc del matí a treballar en una empresa de reciclatge de paper. Acaba de complir 42 anys. En tenia vuit quan TV-3 va estrenar ‘Bola de drac’. Com la resta de ‘millenials’, va aprendre a insultar amb Vegeta. Encara circulen per internet llistes nostàlgiques amb els seus imaginatius insults en català: de ‘pelacanyes’ a ‘merdeta seca’ o ‘tros d’imbècil acabat’

Buureal, durant la seva última escapada al carrer. /

Jordi Cotrina

És el cinquè millor manga de tots els temps, segons el rànquing de la tele japonesa TV Asahi. L’epopeia de Goku, Bulma i companyia ha donat de si gairebé 40 anys de sèries, pel·lícules, videojocs, figuretes, cartes col·leccionables. A hores d’ara, ‘Bola de Drac’ té més trames que la vida de Tamara Falcó.  

Fa setmanes que no deixen de publicar-se ‘filtracions’, com si fossin els pactes de la investidura de Pedro Sánchez. Des que es va anunciar l’estrena d’un nou anime a la New York Comic Con: ‘Dragon Ball Daima’ arribarà la tardor del 2024, coincidint amb el 40è aniversari de la saga i amb la supervisió del mateix creador, Akira Toriyama. Goku i els seus amics ara tornaran a ser nens. No es veia tanta expectació des d’allò de Ricky Martin, el gos i la melmelada.

«El pitjor són les mans», confessa el Robert. «Es passa molta calor a les mans». Deixa anar un sospir d’alleujament al recuperar les extremitats de carn i ossos. «No sé com aguanta, la paciència que té», esbufega al costat l’Uri –amic i assistent– mentre l’ajuda a treure’s el cos de làtex amb abdominals de Ronaldo. El solen acompanyar ell o la seva nòvia, la Salma. Fins i tot amb ajuda, el Robert triga a transformar-se en Buu 30-40 minuts. 

L’Uri ajuda amb el vestit de làtex el monstre Buu. /

Jordi Cotrina

¿El més curiós que li ha passat? «A veure –riu–, amb aquesta banya que tinc al cap, imagina’t la de noies que et diuen coses superfora del que és normal». ¿Així es lliga? «N’hi ha algunes que són molt fanàtiques del personatge –explica–. Molt divertit. Tot molt sa».  

El que més li pregunten: «¿Per on respira?». El malvat rosa no té nas. «Normalment respiro per la boca», revela sense secretismes. És que la màscara sembla de veritat. «Se t’emmotlla tant que sembla una segona pell», t’incita a tocar-la És hiperrealista, sí. «A Europa no n’ha arribat cap d’aquestes», assegura. La va comprar als EUA. Només la màscara li va costar 1.500 euros, diu sense escarafalls. 

Detall de la màscara hiperrealista del monstre Buu. /

Jordi Cotrina

Deu haver pagat pel vestit complet –calcula– gairebé 3.000 euros. «Una pasta», s’encongeix d’espatlles amb resignació. «Al final és il·lusió. I caprici també una mica. És un pou sense fi. Però quan ja el tens perfecte és quan dius: ‘Bah, m’és igual el que m’hagi gastat’. Perquè realment ho disfrutaràs».  

¿Podria guanyar-se la vida com a monstre? «Jo crec que sí –confia–. Van sortint bolos. Però això del friquisme és un no parar», riu. Ja té un nou ‘cosplay’ hiperrealista de ‘Bola de Drac’ a l’armari. El presentarà l’11 de novembre a Múrcia. No és l’únic ‘dragonballaddicte’. Té un xat de WhatsApp amb una quarantena de ‘cosplayers’ de la saga només de Barcelona. Agrada molt ‘Bola de Drac’, sí. «Cada vegada més –assegura el Robert–. Estan sortint moltíssims salons». Ja fins i tot les boles de drac es poden menjar.  

 

La ruta barcelonina de ‘Bola de Drac’ 

Fa cinc anys que va obrir a les Galeries Maldà la primera botiga d’Espanya inspirada en ‘Bola de Drac’: Kame Hame Shop. Aquí pots trobar boles de drac sense gaire recerca i fins i tot ponxos de Goku.  

Notícies relacionades

 

A aquestes altures de la saga, a Barcelona es poden demanar boles de drac fins i tot en format postres. El Grupo Muten ja ha obert tres tavernes japoneses inspirades en ‘Bola de Drac’. «Nosaltres érem molt fans de la sèrie –recorda Óscar Morejón, cofundador del grup amb Josep Martí– i volíem obrir un japonès una miqueta diferent». Van debutar a Gràcia fa set anys amb Mutenroshi Ramen (Sant Agustí, 10). «Des del primer minut hi va haver molt bona acollida –explica l’Óscar–. Han vingut actors, molts fans, ‘cosplayers’... Ve gent de tots els llocs». La segona taverna per a fans de Goku la van obrir a Sabadell: Kame House Kitchen (Sant Vicenç, 20). L’última, a Badalona:Muten Town (Lleó, 55). La nostàlgia ‘millenial’ es mitiga a glops. La beguda de la casa se serveix al cap del monstre Buu