Trucs i consells dels experts per llogar pis a Barcelona si tens mascota

Gossos i gats

Trucs i consells dels experts per llogar pis a Barcelona si tens mascota

1
Es llegeix en minuts

Trobar un pis de lloguer a Barcelona no és senzill, i menys si convius amb un animal de companyia. Els propietaris temen que un gat o un gos pugui causar desperfectes al mobiliari o fer soroll i molestar la comunitat de veïns, i per això, a l’hora d’escollir, prefereixen no córrer riscos. Com explica EL PERIÓDICO en aquest reportatge, estudis i experts reconeixen que els pet parents queden en moltes ocasions fora de l’equació, cosa que multiplica les dificultats de llogar pis en una ciutat que ja per si mateixa compta amb una alta demanda i molt poca oferta. Aquestes són algunes pistes dels especialistes consultats perquè no tiris la tovallola.

1

Posa’t en contacte amb el propietari

Tot i que a l’anunci no acceptin mascotes, la Cambra de Propietaris de Barcelona insisteix que molts propietaris són flexibles, així que truca i exposa el teu cas. «Si es tracta d’un propietari que ha tingut males experiències amb animals, és probable que s’hi negui, però si no és així, potser é possible arribar a un pacte que acontenti les dues parts», explica Ana Romero, directora comercial del Departament de Lloguer.

2

Truca a agències immobiliàries

La Fundació Affinity, que es dedica a divulgar els beneficis del vincle entre gossos, gats i persones, recomana trucar a les immobiliàries. Aquests intermediaris tenen influència sobre el propietari i poden mediar si ofereixes garanties. «Pot ser que una vegada et tanquin la porta però arribarà un moment en què aquest missatge vagi calant», incideix Laura Rodríguez, responsable de Comunicació de l’entitat.

3

Envia una carta de presentació

Explica qui ets, què fas, com és la teva família i per què ets un bon inquilí. La Cambra de Propietaris de Barcelona recomana fer un petit perfil de la mascota, incidir en el seu bon comportament i incloure-hi una fotografia de família perquè el primer contacte sigui menys fred. Sobretot, trasllada el teu interès a establir una relació a llarg termini amb el propietari.

4

Aporta referències

Si has viscut en altres pisos de lloguer amb la teva mascota, pots acreditar-ho i mantens relació amb l’antic propietari, aprofita per demanar-li una carta de recomanació en la qual expliqui la seva experiència amb tu i el teu gat o gos. Segons María Martín, directora d’Estudis i Portaveu de Fotocasa, és una bona manera de demostrar al propietari que la teva mascota està acostumada a cuidar el mobiliari i que no causarà inconvenients.

5

Ofereix garanties addicionals: una assegurança o una fiança

La Fundació Affinity assenyala que aportar una assegurança o una fiança que cobreixi futurs desperfectes és una manera de mostrar plena confiança en el fet que no hi haurà cap problema. Això ofereix certa tranquil·litat al propietari, ja que li assegura que en cas de desperfectes no haurà de fer-se càrrec del cost de les reparacions.