Transport públic

La Diputació de Barcelona i Renfe impulsen trens turístics temàtics per tota la província

Plantegen sis rutes, des del Garraf fins al Maresme, passant pel Vallès, perquè el turisme transcendeixi els atractius de la capital catalana

La Diputació de Barcelona i Renfe impulsen trens turístics temàtics per tota la província

JUAN CARLOS ROJAS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els trens turístics temàtics de Renfe recorreran la província de Barcelona el 2023 per donar a conèixer els seus principals atractius, mitjançant una col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l’empresa de transport ferroviari per implantar a la demarcació el model que ja opera a Galícia i Aragó. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i el president de Renfe, Isaías Táboas, han presentat aquest dimecres la col·laboració per «fer de la visita a la província una experiència única», a la 43a Fira Internacional del Turisme-Fitur 2023, que se celebra a Ifema Madrid fins diumenge.

 Està previst que els trens, amb capacitat per a un centenar de passatgers, siguin operatius les temporades de primavera i tardor (els dissabtes de maig a juny i de setembre a octubre), una vegada estiguin perfilades les rutes amb els principals agents turístics del territori. La previsió és posar en servei sis rutes, en trens que surtin de l’estació de França de Barcelona una vegada a la setmana per oferir diverses experiències relacionades amb l’enoturisme, la gastronomia, el modernisme, el termalisme i la cultura marinera.

Els itineraris

 Una de les rutes serà ‘La Barcelona espurnejant: visita els vins espumosos’ a Sant Sadurní d’Anoia; una altra, ‘La ruta dels modernistes gurmets’ a Mataró (amb un trasllat a Canet de Mar), i hi haurà una ruta sobre ‘Fotografia del Modernisme’ a Terrassa. També s’oferirà ‘Descobreix el mar de la Costa de Barcelona’ a Vilanova i la Geltrú (amb un trasllat a Sitges), una altra sobre ‘Un mar d’històries’ a Badalona, i la ‘Naturalesa i relax a Barcelona’ amb destí Granollers.

Notícies relacionades

 A més, els trens turístics proposen paquets d’experiències amb l’objectiu d’oferir al visitant una oferta turística que fomenti la mobilitat sostenible, la interconnexió amb tot el territori i el turisme de proximitat. Els bitllets es podran comprar a les estacions i a la web de Renfe, on hi haurà un domini específic per a trens turístics, i preveuen que el preu aproximat sigui de 50-60 euros, segons Táboas.

 Marín ha expressat la voluntat de la Diputació de «desenvolupar el turisme no només a la capital, sinó també a tota la província», especialment arran de la pandèmia, que va afectar l’activitat turística. Ha recordat que aquesta acció se suma a l’acord que al maig van firmar la Diputació i Renfe per promoure la mobilitat sostenible i els atractius turístics de la província com a destinació d’esdeveniments d’empresa, culturals i esportius amb descomptes per als participants.