Eloi Badia i Laura Pérez s’esborren de la llista dels comuns per a les eleccions municipals de Barcelona

Després de dos mandats consumits, s’havien de sotmetre al judici de les bases del partit, com ja va fer Colau el maig de l’any passat

Eloi Badia i Laura Pérez s’esborren de la llista dels comuns per a les eleccions municipals de Barcelona

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Operació Renove a les files de Barcelona en Comú de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. Els regidors Eloi Badia i Laura Pérez han fet pública aquest dimecres la seva decisió de no tornar a presentar-se a la llista dels comuns. Badia és el responsable d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica i Pérez és la quarta tinenta d’alcaldia i està al capdavant de l’àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI.

Notícies relacionades

Els dos regidors estan en el seu segon mandat, així que, si haguessin optat a un tercer, haurien d’haver rebut abans l’aval de les bases del partit, tal com ja va fer el maig del 2022 l’alcaldessa. Ada Colau, que ja va ser candidata dels comuns el 2015 i el 2019 i ho serà de nou d’aquí quatre mesos després de rebre 211 vots favorables i una abstenció. En un comunicat, Barcelona en Comú els agraeix la seva «encomiable dedicació» i recorda que la resta de regidors «seguiran a disposició de l’organització en l’actual procés de primàries» que està portant a terme la formació.

Janet Sanz, endavant

Així doncs, l’única regidora dels comuns que acumula ja dos mandats amb el partit i que de moment segueix endavant amb les seves pretensions electorals, és la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, a qui cal computar-li dos mandats més, exercits sota les sigles d’ICV (va entrar al consistori amb 24 anys). És a dir, ocupa cadira del ple municipal de Barcelona des del 2007, un total de 16 anys, i podria arribar als 20 si decideix repetir a les llistes, sempre que la formació li atorgui el plàcet.