Mobilitat

Els patinets elèctrics ja no podran entrar al transport públic de Barcelona l’1 de febrer

L’explosió d’un VMP en un tren de Ferrocarrils obliga l’ATM a prendre aquesta decisió durant sis mesos per decidir de quina manera els integra a la xarxa de metro, bus i tramvia

Els patinets elèctrics ja no podran entrar al transport públic de Barcelona l’1 de febrer

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els patinets elèctrics no podran accedir al transport públic (ni als vehicles ni a les seves instal·lacions) a partir de l’1 de febrer i durant un període de sis mesos, és a dir, fins l’1 de juliol. L’anunci l’ha realitzat aquest dimarts a la tarda l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), una mesura que ja va avançar el passat 19 de desembre després que setmanes abans s’incendiés un d’aquests vehicles de mobilitat personal (VMP) a l’interior d’un vagó de Ferrocarrils.

Tots els operadors de transport públic de l’àmbit de Barcelona hauran d’adaptar les seves condicions generals d’ús per incloure el veto als patinets. Els infractors (també els que decideixin plegar-lo i ficar-lo en una bossa) s’enfronten a una sanció de 200 euros. Durant aquest mig any, l’ATM té previst elaborar una proposta de regulació de l’accés d’aquests vehicles al metro, el bus i el tramvia.