Activisme a Nou Barris

L’hort comunitari de la Prosperitat evita el desnonament i esgarrapa un any més de vida

  • El propietari de la finca cedeix el solar a l’ajuntament, que al seu torn el deixa en mans dels ‘pares’ de Date una huerta

  • Si l’amo troba comprador per a la parcel·la, el pacte estipula que els veïns han d’abandonar l’activitat

zentauroepp48699325 barcelona 18 06 2019  la prosperitat  contra el desnonament 190619154923

zentauroepp48699325 barcelona 18 06 2019 la prosperitat contra el desnonament 190619154923 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

No hi ha rima amb la setena, però els veïns i usuaris de l’hort comunitari de la Prosperitat van pensar que en aquesta ocasió sí que seria la bona per a l’amo de la finca. Però no, la setena ordre judicial de desnonament tampoc ha acabat amb el projecte cooperatiu Date una huerta, un dels emblemes del districte de Nou Barris. El propietari del solar, tal com era sobre la taula en la sisena temptativa, ha acordat la cessió del terreny durant un any al consistori, que al seu torn el delega als veïns, els autèntics artífexs del projecte. Pròxim embolic: desembre del 2023, quan venç l’acord. Tret que abans, cosa que acceleraria l’expulsió, aparegués un comprador de la parcel·la.

Notícies relacionades

L’acord, detalla Betevé, està previst que se segelli aquest mateix dijous, i permetrà que l’activitat continuï, si no hi ha venda del solar, durant almenys 12 mesos més. L’aventura de Date una huerta en el número 79 del carrer de Joaquim Valls va començar fa sis anys, després que el lloc acumulés una dècada de deixadesa, de rates i brutícia. Des del 2019, quan van començar els desnonaments, els veïns van dir que se n'anirien quan algú vingués per construir-hi vivendes. Però que en cap cas permetrien que de nou això fos un focus d’immundícia.

La cessió es formalitzarà entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació de Veïns de la Prosperitat. El contracte pactarà les condicions. A més de la possible venda, es posaran horaris d’activitat.

Temes:

Barcelona