Nova atracció

El Tibidabo tindrà una pista de gel per Nadal

  • La pista estarà feta d’una material sintètic que imita les sensacions del gel, i no requereix ni aigua ni electricitat per al manteniment

  • Tindrà un cost de cinc euros, però l’atracció també anirà inclosa en l’entrada general del parc de Collserola

El Tibidabo tindrà una pista de gel per Nadal

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El parc d’atraccions del Tibidabo afegirà aquest any un nou atractiu a la seva oferta nadalenca amb la incorporació d’una pista de gel per patinar. És, de fet, l’únic lloc de la capital catalana en el qual la temperatura, sempre més baixa que a la plana de Barcelona, admet d’alguna manera aquest tipus d’equipaments. S’estrenarà el 26 de novembre i es tancarà el 5 de gener. El preu serà de cinc euros, però l’atracció també estarà inclosa en l’entrada general del recinte.

La pista tindrà 200 metres quadrats, una capacitat per a 40 persones i s’instal·larà a la plaça dels Somnis, al nivell inferior al del carrusel i les taquilles i que va ser transformat el 2009. Tot i que s’utilitzi el terme ‘pista de gel’, el cert és que estarà feta d’un material sintètic que permet obtenir sensacions molt similars a les de lliscar sobre gel real. D’aquesta manera, més encara en temps d’escassetat d’aigua, es garanteix una certa sostenibilitat. En concret, està fabricada de plafons de polietilè, un material amb un consum energètic nul que no requereix ni aigua ni electricitat per conservar-se.

Notícies relacionades

El Tibidabo ja va tenir pista de patinatge (llavors era a l’ús, de les de tota la vida) el 2003. Disposava de 300 m2 i podia encabir 75 patinadors alhora. Va estar oberta fins al mes de març. A la resta de la ciutat, mentrestant, s’han anat multiplicant les iniciatives similars. L’any passat, sense anar més lluny, hi havia tres opcions: els jardins de Can Xiringoi, a Nou Barris; les instal·lacions del FC Barcelona, i la de l’Illa Diagonal. El mític ‘skating’ de l’Eixample, situat a Roger de Flor, va tancar a mitjans del 2021.

En anys anteriors també es van instal·lar a la Maquinista, a Pedralbes Centre i fins i tot a la plaça de Catalunya, on va estar des del 2011 fins a l’arribada dels comuns al govern de la ciutat, que van considerar que aquella proposta, auspiciada per Barcelona Comerç, era qualsevol cosa menys sostenible. El 2020, Amics del Passeig de Gràcia van intentar col·locar-ne una altra a l’artèria comercial durant les festes nadalenques, però no van obtenir el beneplàcit municipal.