Política municipal

Xavier Trias: «Només em presentaré si tinc possibilitats de guanyar»

L’exalcalde reclama «ordre» en el Govern abans de decidir si opta de nou a l’alcaldia de Barcelona sota les sigles de Junts

Xavier Trias: «Només em presentaré si tinc possibilitats de guanyar»

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Xavier Trias continua esfullant la margarida sobre la possibilitat de tornar a presentar-se a les eleccions municipals de Barcelona. L’exalcalde (2011-2015), que en primera instància, després de la renúncia d’Elsa Artadi com a líder de Junts, el 6 de maig, va deixar clar que no tenia cap intenció de tornar a la primera línia de la política catalana, manté ara la incògnita. Al juliol va dir que al setembre prendria una decisió, i aquest dilluns ha assegurat que només s’hi presentarà si té «possibilitats de guanyar».

Notícies relacionades

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el també exconseller ha posat condicions a la tornada a l’ajuntament. «Quan tot es tranquil·litzi en el Govern, quan hi hagi ordre,» ha concretat, amb referència a les diferències entre Junts i ERC que poden acabar amb els neoconvergents fora de la Generalitat, opció que Trias ha titllat de «gran error». Però una vegada resolt aquest escull, si és que això passa, l’exalcalde ha compartit la intenció d’encarregar enquestes per calibrar quines són les seves opcions. «Si tinc possibilitats de guanyar, m’hi presentaré; si no, no ho faré. No té sentit que sigui el candidat si no tinc opcions de guanyar», ha resumit. En qualsevol cas, i alimentant l’enigma, ha avançat que no prendrà cap decisió fins que hagi passat la tempesta en el Govern.

‘Avi’ pressionat

El mateix dia en què Artadi s’apartava de la política, ja eren molts els que posaven el nom de Trias sobre la taula. D’entrada, l’exalcalde es va esborrar de la llista de candidats. A Betevé va arribar a dir que Junts havia de nomenar algú d’entre 45 i 65 anys, i a TVE va afegir que no es podia recórrer a un «avi que tindrà 77 anys» quan se celebrin les eleccions, el maig del 2023. Les coses van començar a canviar al juny, ha dit Trias, per les «moltes pressions» que rebia perquè liderés una candidatura capaç de destronar Ada Colau. El 12 de juliol, a RAC-1 deia que se n’anava de vacances i que al setembre seuria amb el partit per parlar del tema. Això, d’acord amb el que ha dit aquest dilluns, passarà quan el Govern torni a ser un llarg riu tranquil. O alguna cosa semblant.