Mobilitat sostenible

El RACC considera que el bicibús és una «anècdota no escalable»

El president de l’entitat posa en dubte que el consistori hagi de destinar recursos policials cada divendres per protegir les diferents comitives de famílies ciclistes

El RACC considera que el bicibús és una «anècdota no escalable»

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El RACC ha presentat aquest dimarts el quart baròmetre de la mobilitat ciclista a Barcelona i era una bona ocasió per preguntar-li al seu president, Josep Mateu, quina opinió li mereix el bicibús, que ja és present a cinc dels 10 districtes de la ciutat. El responsable de l’entitat no ha evitat contestar. Més aviat al contrari, i ha donat un punt de vista molt similar del que al novembre va aportar la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Laia Bonet, en una entrevista a Betevé. En resum: és un fenomen que no es pot perpetrar, que no és «escalable».

«No podem pretendre que cada divendres hi hagi persones participant en el bicibús amb protecció policial davant i darrere; no podem tenir la Guàrdia Urbana amb aquestes coses cada divendres», ha afirmat. Mateu ha considerat que aquest fenomen, iniciat fa any i mig a l’escola Santa Isabel de Sarrià però popularitzada poc després per les les línies d’un bon grapat d’escoles de l’Eixample, és «una cosa anecdòtica», tot i que ha assenyalat que el RACC encara no «l’ha estudiat a fons». «Inclou una despesa municipal que no es pot generalitzar i caldrà veure de quina manera es planteja» de cara al curs que ve. «No és escalable», ha conclòs.