Baròmetre municipal

Colau guanyaria avui les eleccions: és la cinquena líder més ben valorada

Barcelona en Comú treu quatre punts a ERC i aconsegueix la distància més gran respecte al segon des de 2006, malgrat que la meitat dels entrevistats suspenen la gestió de l’ajuntament

Colau guanyaria avui les eleccions: és la cinquena líder més ben valorada

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Regal anticipat de Reis per a Barcelona en Comú. Segons el baròmetre municipal presentat aquest dilluns, els comuns guanyarien les eleccions amb la victòria més còmoda dels últims temps. L’enquesta dibuixa una intenció de vot mai vista des de 2006, amb el primer partit a més de quatre punts del segon, Esquerra, en aquest cas, formació que en el baròmetre de juliol anava al capdavant. ERC passa del 13,8% al 10,2%, mentre que Barcelona En Comú ascendeix del 12,3% al 14,8% i el PSC es deixa pel camí dos punts percentuals al baixar del 9,6% al 7,4%. Per compensar l’eufòria i en un d’aquests girs poc comprensibles, l’alcaldessa suspèn amb un 4,2 que li ofereix un discret cinquè lloc.

La inseguretat continua liderant la llista de principals preocupacions de la societat i la valoració sobre la gestió municipal s’enfonsa com mai en els dos últims mandats i gairebé la meitat dels entrevistats valoren com a dolenta o molt dolenta la tasca de l’actual govern municipal. És la pitjor nota des que Colau va aconseguir l’alcaldia el maig de 2015.