Gestió pública

Josep Perpinyà, de Collserola a Sant Andreu de la Barca

L’exaspirant a gerent de Collserola ja ha fitxat com a assessor de l’alcalde de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

Josep Perpinyà, de Collserola a Sant Andreu de la Barca
2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Faltava l’epíleg en el culebró per cobrir la plaça de gerent del parc natural de Collserola. El lloc, per cert, ja té amo des de dijous. Es tracta de Raimon Roda, enginyer agrònom i actual cap del servei d’infraestructura verda de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Però si el concurs públic per aconseguir aquest càrrec s’ha fet famós ha sigut gràcies a Josep Perpinyà, exalcalde de Sant Just Desvern, i a Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona. L’exregidor socialista va ser nomenat i desnomenat amb pocs dies de diferència per la també alcaldessa de l’Hospitalet en un procés que, sense ser irregular, sí que va generar una petita tempesta política perquè les formes, es va queixar la contrapart, no van ser les més adequades. Finalment, Perpinyà va decidir baixar del procés de selecció, cosa que va anunciar en una carta enviada a Marín, per «recuperar el consens» al pulmó barceloní. Pot ser que hi hagi tingut alguna cosa a veure el fet que ja tingui una altra ocupació: assessor d’alcaldia a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.

Amb una trucada al departament de premsa del consistori n’hi havia d’haver prou per confirmar la informació. Un portaveu municipal ha validat la dada, però molt a mitges. «Deixi que li truquem més tard». Però res. Una estona de busseig per la web de l’ajuntament finalment ho aclareix tot. En un ple extraordinari celebrat el passat 25 de juny es va acordar l’«augment d’un efectiu més quant al personal eventual per a aquesta legislatura». Es tracta d’un nou assessor d’alcaldia, amb «plena dedicació i horari flexible» i una retribució de 60.000 euros bruts anuals.

El que sigui necessari

Notícies relacionades

Per al càrrec, resol el decret, es nomena Josep Perpinyà com a «personal eventual i de confiança i assessorament especial de l’alcalde», el socialista Enric Llorca. Entre les seves funcions està la de «recolzar l’alcaldia en l’impuls estratègic de les decisions polítiques adoptades pels òrgans de govern, assessorar l’alcaldia en la presa de decisions» o «qualsevol altra funció que li sigui encarregada des d’alcaldia». En la mateixa pàgina web en la qual pot consultar-se el decret apareix també el currículum (un total de 16 pàgines) de l’excandidat a la gerència de Collserola, que dijous havia de defensar la seva nominació per governar el parc amb dos finalistes més.

En la missiva que Perpinyà va fer arribar a l’alcaldessa de l’Hospitalet ja aportava alguna pista sobre el seu avenir: «Avui la il·lusió personal ja camina professionalment en una altra direcció i està en una altra institució, i per tant, li comunico la meva renúncia a seguir en el procés». La il·lusió, ho hauran endevinat, està ara a Sant Andreu de la Barca, on governa el seu mateix partit, el PSC, en coalició amb Ciutadans. Els socialistes van aconseguir 10 dels 21 regidors i va ser necessari un pacte per poder comandar el municipi. Si res es torça, Perpinyà sembla tenir garantit el lloc com a mínim fins al maig del 2023, data de les pròximes eleccions municipals.