INSEGURETAT CIUTADANA

Violent atracament en una farmàcia del Poble-sec de Barcelona

  • Quatre joves van agredir amb cops de puny i bastons una treballadora abans d’arrencar la caixa enregistradora
  • Aquest mateix negoci als peus de Montjuïc ja va ser assaltat en dues ocasions el mes de juliol passat
Violent atracament en una farmàcia del Poble-sec de Barcelona
3
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot va passar molt de pressa. Com que ja en el passat havien patit assalts, van decidir que a la tarda tancarien la porta, i que només l’obririen després d’assegurar-se que el sol·licitant té bones intencions. Així ho va considerar la dona de fer feines, que va prémer el botó i al jove se li van unir tres persones més que estaven amagades. En pocs segons ja havien conquerit la farmàcia: tres a dins i un vigilant l’entrada. Es van emportar la caixa enregistradora, que van arrencar de soca-rel, i van donar una pallissa de cops de puny i bastons a l’empleada. Va passar poc abans de les quatre de la tarda de dijous 10 de desembre a Barcelona, al barri del Poble-sec.

Eva Falcó és la propietària del negoci i fa 16 anys que està al barri. Estava a la rebotiga quan tot va succeir. Com pot veure’s a les imatges, un dels atracadors es va quedar al costat de l’empleada i la va amenaçar amb un ganivet de cuina que li va col·locar al costat de l’abdomen. Un altre dels joves va anar directe a la caixa i posteriorment va començar a colpejar la dona. Primer, un cop de puny, que és el que percep a les imatges. Després la va agredir amb una barra de fusta que va arrencar del taulell, agressió que ja no va quedar enregistrada perquè les càmeres van deixar de gravar, una cosa que l’Eva no s’explica i que, diu, ja ha solucionat amb la companyia de seguretat. La farmacèutica no va ser conscient de la violència de l’atracament fins que els assaltants van marxar. Ella va intentar que un no entrés fins a l’interior, on hi ha una altra caixa. Ho va aconseguir, però admet que si hagués sabut com havien actuat amb la seva companya, no hauria posat les coses tan difícils.

La víctima està ara de baixa i no vol tornar al torn de tarda. «Està molt espantada i no li resultarà fàcil tornar a treballar», explica l’Eva. Al matí la zona té més moviment, ja que just al costat hi ha la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i al davant, la Casa del Mar, delegació de la Seguretat Social. Però a la tarda, diu l’Eva, això és un erm, i a més, molt pròxim a Montjuïc, que és una formidable via de fugida. Pel camí, els quatre atracadors es van deixar un ganivet i els guants sanitaris que van utilitzar per a l’assalt i que ja estan sent analitzats pels Mossos d’Esquadra.

Tres assalts en sis mesos

Notícies relacionades

La farmàcia ja va ser atracada el juliol passat. Dues vegades el mateix dia, i amb una mateixa persona en horaris de matí i tarda. Dimarts, l’Eva està citada en comissaria per passar per la roda de reconeixement d’aquells fets. Diu saber de qui es tracta perquè era «un antic client del comerç» que, segons el seu relat, hauria contret «importants deutes» a conseqüència de l’addicció a les drogues. En aquesta ocasió no hi va haver violència i tot es va limitar a l’amenaça verbal. Va passar a les tres de la tarda i va tornar a les set. I, segons el testimoni de l’Eva, va fer el mateix en una altra farmàcia del barri. Fins aleshores, la porta la mantenien tancada però amb un cop es podia obrir. Va decidir blindar-la i que només pogués permetre’s l’accés des de dins.

Sobre els quatre atracadors, la farmacèutica assegura que eren joves d’origen magribí d’uns 20 anys i de complexió forta. El que més crida l’atenció de l’atracament de dijous passat és la «violència gratuïta cap a una persona que ni s’hi va enfrontar ni els va posar cap impediment, al contrari». «Ara cada vegada que obrim la porta a algú a la tarda ens assalta el dubte de si tornarà a passar el mateix», lamenta.