L'entrenador del Borussia relativitza el duel amb el Barça: "L'única cosa que pot passar és que perdem"

Schubert diu que l'equip jugarà "amb confiança, valor i un bon pla"

aguasch35693252 moenchengladbach s head coach andr schubert l and moenche160927143621 / ROBERTO PFEIL

aguasch35693252 moenchengladbach s head coach andr  schubert  l  and moenche160927143621
El Borussia, preparat per rebre el Barça.

/

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d'enfrontar-se al Juventus, al Manchester City (l'any passat i en l'estrena de l'actual Champions) i al Bayern Munic a la Bundesliga, la cita amb el Barça ja és d'un nivell lleugerament superior. Malgrat l'absència de Leo Messi. Amb més il·lusió que por davant el repte espera el Borussia Möenchengladbach la visita dels blaugranes.

"L'única cosa que pot passar és que perdem", diu André Schubert, l'entrenador dels 'poltres', negant aquella màxima de Bill Shankly, cèlebre entrenador del Liverpool, quan va sentenciar: "Alguns es pensen que el futbol és només una qüestió de vida o mort, però és molt més important que això".

Schubert intenta combatre la intimidació que pugui causar a la seva plantilla el duel davant el Barça plantejant-lo com un repte. "Es tracta de disfrutar per jugar davant un equip tan bo", és la reflexió del tècnic, que ha recordat als seus homes que el esforç quotidià, precisament, pretén aconseguir cotes cada vegada més altes. Schubert va agafar l'any passat el Borussia com a cuer i el va elevar fins al quart lloc.

ENTRE MESSI I NEYMAR

"Només és un partit de futbol que afrontarem amb confiança, valor i un bon pla". El pla es manté en secret. "No l'explicaré, perquè llavors no hi hauria sorpreses", respon l'entrenador, encara que comença per prendre-li la pilota al Barça per desactivar la seva millor virtut. I aquest pla, assegura el tècnic, no ha canviat per la baixa de Messi, cosa que li produeix sensacions oposades. 

"M'hauria agradat veure'l jugar aquí, com a tots els aficionats, i m'entristeix que sigui per lesió, però el millor jugador del món enfortiria encara més un dels millors equips del món. Això no vol dir que siguem favorits perquè falti Messi", ha advertit Schubert, mig en broma.

Més de debò ha parlat de Neymar i el suposat estil 'provocador que té: "No crec que sigui una falta de respecte que un futbolista mostri la seva qualitat tècnica. No m'agrada el que ridiculitza l'adversari però no he vist que Neymar ho hagi fet mai".

FELICITACIONS PER LA RENOVACIÓ

Notícies relacionades

Valentia, coratge i intel·ligència. Els tres puntals en els quals incideix el tècnic alemany, de 45 anys, que ha vist renovat el seu contracte la vigília de la cita cabdal de la seva carrera. El Borussia ha anunciat l'ampliació del seu contracte fins al 2019. El club ha trigat un any a reforçar la seva posició. Schubert va agafar l'equip el setembre de l'any passat, després del catastròfic inici de temporada i la posterior dimissió de Lucien Favre.

"Tot ha anat més ràpid del que ens pensàvem", ha dit, sense gens d'ironia, donant valor al sòlid convenciment del club per reforçar-lo al capdavant de l'equip. L'inici de l'entrenament han sigut felicitacions i salutacions dels jugadors al cap per l'anunci de la renovació. "Estic orgullós i feliç d'entrenar aquest equip. No només té futbolistes boníssims, sinó també persones boníssimes", ha sentenciat.