Desallotjament a Montigalà

‘Desokupacions’ retransmeses a Instagram: així escalfa Albiol les municipals a Badalona

  • L’exalcalde va aconseguir l’expulsió d’un immoble del carrer Otger a uns okupes que havien entrat «feia hores», segons els Mossos, en un pis no habitat

  • L’operació, aplaudida pels veïns a peu de carrer, va durar cinc hores i va protagonitzar un directe a l’Instagram oficial del regidor popular

‘Desokupacions’ retransmeses a Instagram: així escalfa Albiol les municipals a Badalona
3
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

És divendres 17 de juny a la tarda i al carrer Otger de Badalona es comencen a aglutinar veïns. Acaba d’arribar Xavier García Albiol, actual regidor i líder del Partit Popular local i exalcalde més mediàtic de la història de la gran ciutat catalana, per capitanejar una ‘desokupació’, envoltat de desenes de ciutadans a peu de carrer.

Tot es retransmet a Instagram, «com fem habitualment», expliquen fonts del PP de Badalona, que desmarquen l’acció de l’horitzó electoral de l’any que ve. El perfil oficial d’Albiol, amb 30.000 seguidors, inicia un directe on se’l veu parlant amb els okupes: amb dos que són dins de l’immoble, a qui demana que surtin, i amb un altre que pretén entrar i a qui li diu que «això no és la llei de la selva» i que només entrarà a la finca si passa «per sobre» d’ell. A fora, les desenes de veïns clamen «¡fora okupes, fora okupes!».

Així fins que, cinc hores després, cap a les 22.30, els okupes acaben marxant i Albiol afirma: «¡Ho hem aconseguit! Quan hi ha un alcalde que vol lluitar contra l’okupació i utilitza tots els recursos que té per fer-ho, en moltes ocasions pot aconseguir bons resultats». Alguns veïns li asseguren, exaltats, que el votaran en les eleccions municipals de maig del 2023 i l’acomiaden entre aplaudiments.

Segons fonts dels Mossos d’Esquadra, alertats per un veí de la zona i que van traslladar-hi sis agents, l’okupació de l’immoble s’havia produït «feia unes hores», amb l’únic signe extern que «el pany de la porta estava canviat», assenyalen fonts coneixedores del cas. De moment no hi ha dades sobre els okupes i els veïns van avisar Albiol a través d’Instagram de «molèsties, sorolls i forçament de finestres i portes», afegeixen fonts del PP de Badalona.

En qualsevol cas, especifiquen fonts municipals de Badalona, com que no es va tractar d’una «okupació en calent» i es va «comprovar que el pis no estava habitat», segueixen fonts municipals de Badalona, es va dificultar l’actuació policial en primera instància, ja que en casos d’usurpació –no violació de domicili, quan la vivenda està habitada– es requereix l’inici de tràmits judicials.

293 okupacions consumades a Badalona el 2021

«La gent n’està farta», va publicar Albiol al seu Twitter, capitalitzant políticament aquest descontentament amb les eleccions municipals de Badalona en el seu horitzó. A més dels aplaudiments que va rebre al barri de Montigalà- Puigfred divendres, 700.000 persones han vist el seu tuit amb vídeo de la ‘desokupación’’.

Notícies relacionades

https://twitter.com/Albiol_XG/status/1539145070426873857?s=20&t=Iz9OUxVsHqDiI6sRxRef4QFonts del Govern de Badalona reconeixen la preocupació sobre les okupacions i els esforços al respecte. Segons dades de la Guàrdia Urbana de Badalona, durant 2020 i 2021 hi va haver a la gran ciutat catalana entre 30 i 60 okupacions aproximadament, entre temptatives i consumades: 361 okupacions consumades el 2020 i 293 el 2021, any en què Albiol va ser alcalde fins al novembre, quan va fructificar una moció de censura arran dels Papers de Pandora.

A consulta d’aquest diari, des de l’Associació de Veïns de Montigalà asseguren que no saben res de l’okupació de divendres fins que es van assabentar que Albiol va ser allà. «Ens sembla bé que, si hi ha una okupació, es desallotgi l’immoble, però no és treball d’Albiol, sinó de la policia. A Badalona ens falta Guàrdia Urbana», apunten des de l’entitat veïnal, que recorden un «altre circ mediàtic» de l’exalcalde l’any passat en un bar «problemàtic» del barri de Montigalà. Llegeixi totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona

Temes:

Ajuntaments