Eleccions municipals

Sirera ‘fitxa’ 15 personalitats vinculades a Cs per aconseguit el seu electorat

Uns dels fundadors i exdirigent de Cs, Manuel García Bofill, participarà en l’acte de suport al candidat popular

  • AL MINUT | ELECCIONS MUNICIPALS I AUTONÒMIQUES 2023

  • ¿Qui guanyarà les eleccions? Aquestes són les prediccions

Sirera ‘fitxa’ 15 personalitats vinculades a Cs per aconseguit el seu electorat

José Manuel Pedrosa / EFE

3
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Hem de menjar-nos Ciutadans». Així ho expressa informalment un dels màxims representants de la candidatura de l’alcaldable del PP, Daniel Sirera, però és, sens dubte, el principal objectiu del partit en les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. Aquest i tenir la clau de la governabilitat de Barcelona, tot i que un propòsit va vinculat a l’altre. Les enquestes publicades fins al moment, plantegen una batalla a tres per la vara d’alcalde i, alhora, un escenari amb diverses possibilitats de pacte. Després d’uns anys arraconats i patint debacles electorals, una rere l’altra, el PP podria ser determinant en la formació del futur govern municipal. Però per ser-ho, primer han de sortir reforçats de les urnes.

I és en aquest punt on es converteix en determinant el 3% de vots que els sondejos atorguen al partit taronja. Els populars tindrien en aquests moments un 7% dels suports i serien l’únic partit del ‘constitucionalisme’ de dretes amb entrada garantida al consistori. Això els podria donar entre dos i tres regidors, però si aconseguissin sumar suports de Cs –que previsiblement no obtindrà representació– podrien tenir més regidors i ser determinants. Per aquesta raó, Sirera no es cansa de demanar el ‘vot útil’ per al seu partit i, seguint aquesta estratègia, ha preparat un acte aquest dissabte on exhibirà suports de diferents personalitats vinculades al partit. Seran «uns 15», segons fonts pròximes al candidat.

Entre ells hi haurà Paco Sierra, regidor díscol de Cs, que dimecres passat es va fer militant del Partit Popular, però també altres càrrecs municipals, així com alguns d’històrics del partit. Entre ells, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, destaca el nom de Manuel García Bofill. Fora de les files de Ciutadans és un desconegut, però ha tingut molt pes històric dins de la formació. De fet, va ser un dels seus fundadors, va ser secretari general de la formació entre el 2007 i el 2009 i va presidir la gestora del partit que es va formar entre la dimissió d’Albert Rivera i la proclamació d’Inés Arrimadas, i ha sigut considerat una persona de confiança dels dos.

Altres fitxatges

Bofill no serà l’únic històric. Hi serà i intervindrà Carmen de Rivera, una de les primeres diputades de Cs al Parlament de Catalunya, que es va donar de baixa del partit per discrepàncies fa poc més d’un any. També els exdiputats Mercè Escofet i Jorge Feijóo. Tots dos van formar part del grup parlamentari la legislatura passada i actualment ostenten encara el càrrec de consellers de districte de Barcelona, tot i que almenys Escofet ja s’ha donat de baixa de Ciutadans. L’exsenador Xavier Alegre serà una altra de les cares conegudes. I tot i que no hi serà José Domingo, exdiputat i president d’Impuls Ciutadà, i la seva filla i fundadora de S’ha Acabat, María Domingo, forma part de l’equip de campanya de Sirera.

Notícies relacionades

Fonts d’aquest grup d’exmembres de Cs, creuen que el seu anterior partit no està en «condicions» d’entrar a l’Ajuntament, per la qual cosa aquest dissabte demanaran fer un «vot útil» en favor de Sirera. De fet, consideren que «el partit s’està morint» i que aquestes eleccions certificaran l’«extinció» de la formació taronja. Tot i així, només Paco Sierra ha fet el pas d’afiliar-se al PP, la resta –de moment– només recolzarà la candidatura.

L’acte es farà al centre cívic Vil·la Florida del barri de Sant Gervasi. L’elecció de l’espai tampoc és casual. Es tracta d’una de les zones on Cs va recollir més vot en les eleccions del 2019 amb l’ex primer ministre francès Manuel Valls com a candidat. Concretament, es va fer amb gairebé un 25% dels vots al districte de Sarrià - Sant Gervasi, històricament de vot conservador. El 2015, sense anar més lluny, Xavier Trias va aconseguir allà més d’un 40% dels vots. Malgrat tenir de nou Trias com a competidor, Sirera espera fer efecte en aquesta zona de la capital catalana, «menjant-se Cs.