POLÈMICA

Felipe González carrega contra la idea del Govern de Sánchez: "No necessitem relators"

"¿Per què la Generalitat no fa funcionar el Parlament?", es pregunta l'expresident socialista

gonzalez-sanchez-roca

gonzalez-sanchez-roca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident del Govern Felipe González ha carregat amb duresa contra la figura del "relator" proposada pel Govern de Pedro Sánchez. "No necessitem relators", opina, en la línia d’Alfonso Guerra i altres barons del PSOE.

"¿Per a què necessitem un notari que certifiqui el que es diu o els convoqui quan al Parlament sobren els notaris, assessors jurídics, gent que pren notes, per què la Generalitat no fa funcionar el Parlament, seu natural de la trobada entre partits i de les possibilitats de diàleg?", es pregunta en un vídeo difós per la seva Fundació.

L’històric socialista ha criticat aquesta maniobra perquè pot conduir a una "degradació institucional", fet que segons el seu parer suposa un "joc molt perillós".

En la gravació –titulada 'Una crida a la moderació'– González es confessa preocupat per la confusió regnant, ja que no s’ha "aclarit el perímetre del diàleg". "Ara a tot el món li crida l’atenció el relator, una figura coneguda en les Nacions Unides. No necessitem relators", recalca.

Degradació institucional

L’exsecretari general del PSOE s’ha preguntat "per a què" es necessita una mesa de partits "en què no participen els que no volen –i tenen raó– decidida per un Executiu (el de Quim Torra) que no permet funcionar el Parlament si existeix el Parlament". 

Per a González, aquesta mesa de partits –sigui d’àmbit català o estatal– és totalment innecessària "tret que es pretengui degradar institucionalment, la qual cosa és molt perillós per al funcionament de la democràcia, el valor del Parlament a Catalunya" i el del conjunt de l’Estat a Madrid.

Defensa del PSOE davant les crítiques

Notícies relacionades

Aquest matí, encara sense conèixer les paraules de González, la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha defensat la figura. Respecte a les crítiques internes que ha generat al si del PSOE aquest assumpte, del qual barons com Emiliano García-Page o Javier Lambán han mostrat obertament el seu desacord, Narbona ha assegurat que en aquest moment no es preveu la convocatòria de cap òrgan del partit.

Aquest mateix dimecres, el seu exvicepresident Alfonso Guerra va arremetre contra l’"atzagaiada", perquè suposa equiparar Espanya amb països en conflicte com pugui ser el Iemen, que porta anys en guerra. En la presentació del seu llibre 'La España en la que creo' al Congrés dels Diputats, Guerra advertia que mantenir la "dignitat" del país és més important que l’aprovació d’uns Pressupostos Generals de l’Estat.