El Periódico

MAPA INTERACTIU

Mapa de les parades de castanyes de Barcelona

CRISTINA CLAVEROL

Un s'imagina que amb l'arribada de les castanyes cuites al carbó i les castanyeres enfundades en mocador i davantal, l'únic que cal esperar és el fred. Però amb la previsió de temperatures elevades per a aquest cap de setmana, el més probable serà trobar-les en màniga curta i als clients amb l'armari sense canviar.
La venda de castanyes a la via pública comença a l'octubre i la llicència de l'ajuntament en permet la venda fins al març.

Al gràfic pots consultar les 30 parades de castanyes i moniatos distribuïdes en els deu districtes de la ciutat de Barcelona. Ciutat Vella, amb set parades i l'Eixample, amb cinc, són els districtes que concentren el nombre més alt de castanyeres.
La castanyada és una de les tradicions més arrelades a Barcelona, que coincideix amb la festivitat de Tots Sants al novembre, i ha de competir des dels últims anys amb la invasió cada vegada més estesa de la festa de Halloween. Les castanyes torrades es venen embolicades en paper de diari i els moniatos escalivats. La gastronomia de la festivitat de Tots Sants es basa en productes de llarga conservació, com els panellets, la fruita seca i la consistència de les castanyes i els moniatos.