• Dilluns 19 abril 2021, 12:12 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

INCIDÈNCIES DE TRÀNSIT

Vianants i carril bici

Divendres, 11 de març del 2011 Marina Gallego Gispert (Blanes)

Discrepo quan es tracta els ciclistes com a persones a qui és igual atropellar un adult o un nen i se'ls acusa de córrer massa per la vorera. Els vianants tenen el seu lloc, i els vehicles, un altre, però la calçada és per als vehicles motoritzats. A ningú se li acudiria fer anar els discapacitats físics per la carretera només per portar cadira de rodes. Al contrari que aquells que es llancen a travessar el carrer sense mirar si vénen cotxes, que no són pocs, els ciclistes vigilem per no perjudicar ningú; si hem d'aturar-nos, ens aturem, i si veiem que algú se'ns creua, frenem a fons, encara que hàgim de caure a terra. Això passa sobretot al carril bici, que està permanentment ocupat per vianants de totes les edats que no permeten el pas a les bicicletes. El ciclista que va per la carretera ha de suportar els xiulets del clàxon del cotxe que va darrere. I això, sempre que el conductor del vehicle no tingui la 'genial' idea d'avançar el ciclista, ja que al no tenir miralls retrovisors, no pot advertir la maniobra i només de desviar-se una mica del seu trajecte pot produir-se un accident de conseqüències nefastes. El límit de velocitat serà baix, però no per això es redueix el pes d'un cotxe si l'atropella. Així doncs, una de dues: o bé es fan més carrils bici i se'n prohibeix l'ús als vianants, o bé s'obre la possibilitat de denunciar els cotxes que realitzin maniobres temeràries davant els ciclistes.Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.