• Dilluns 19 abril 2021, 12:12 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

GUERRA AL PRÒXIM ORIENT

Una intervenció consensuada a nivell internacional, l'única sortida per a Síria

Divendres, 25 de setembre del 2015 Guillem Valls (Girona)

Ens despertem, preparem el cafè i encenem el plasma: «Un atemptat a Síria, milers de refugiats». ¿Que potser no és hora de despertar-nos de veritat? Una terrible guerra civil està destruint Síria. El nombre de refugiats ja supera els quatre milions. El saldo de morts arriba als 138.000 (15.700 nens). S’està destruint un país amb una història mil·lenària i amb joies culturals patrimoni de la humanitat que l’Estat Islàmic i la guerra civil estan arrasant. Damasc és la ciutat més antiga, com a nucli urbà, del món. Alep, en llengua sumèria, vol dir nucli d’agrupació humana; és aquí on trobem les primeres coves d’homo sapiens. És el poble sirià qui, sense influències estrangeres, ha de decidir democràticament què és el que vol. Tot i això, els bàndols semblen irreconciliables i les Nacions Unides no tenen capacitat per trobar una solució al conflicte per culpa de la injusta prerrogativa del veto dels membres permanents del Consell de Seguretat. És per tot això que trobo necessària una intervenció internacional consensuada com a única alternativa per acabar amb el conflicte i d’aquesta manera evitar que creixi més el saldo constant de morts innocents. Fem-ho per ells, per les dones i els nens i per tots els màrtirs d’aquesta guerra.Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.