• Dilluns 19 abril 2021, 12:12 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

TELEVISIÓ I MASCLISME

TV3: El professor Merlí i els estereotips de gènere

Divendres, 18 de setembre del 2015 Patrícia Martínez (Barcelona)

TV-3 va estrenar sèrie: només en vaig veure els 25 primers minuts i no sé si la intenció és denunciar, però hi va haver coses que després no vaig sentir a la ràdio que sorprenguessin a ningú. L’aula està plena de noies i nois i el professor Merlí comença amb un «vull que la filosofia us faci trempar». Dos alumnes –nois– fan exaltació dels òrgans sexuals masculins, i el mateix dia –el primer de curs– Merlí interromp un possible petó d’una professora i un noi perquè a ell li agrada ella, defensa que la pot qüestionar sobre qui li ha d’agradar i qui no i li diu, a més, que quin problema hi ha que li digui aquestes coses, que està sent educat. Perdó, però... ¿no havíem de treballar, especialment amb els joves, per eradicar estereotips de gènere, acabar amb el masclisme i denunciar la violència contra les dones? Merlí acabarà matant alguna dona. Com tots els Merlí que aquest estiu han matat alguna dona seva: perquè es permet el luxe d’usar un llenguatge sexista en una aula d’institut, perquè se sent segur de poder dir a una dona què li convé, perquè fa invisible a l’aula l’existència de dones i homes i per aquell to modernet i prepotent amb el qual sembla que va de bon rotllo. La intenció és que les adolescents prenguin consciència que davant un professor així no han de quedar callades ¿oi? I que els adolescents treballin la seva masculinitat i no la fonamentin només en el seu penis ¿oi? Ja m’ho sembla...Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.