• Dilluns 19 abril 2021, 12:12 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

MEDI AMBIENT

El riu Siurana s'asseca

Divendres, 8 d'agost del 2014 Lluís Fernández (Poboleda)

Des de fa molts anys, quan arriba l’estiu el riu Siurana s’asseca. Però no perquè falti aigua, sinó perquè poc després del pantà de Siurana hi ha un punt de captació que la desvia tota cap al pantà de Riudecanyes, on hi fan negoci. Ara ja no és un riu, sinó un rierol. Estem farts de sentir dir als polítics que les lleis han de respectar-se, però sembla que la dels cabals ecològics és una excepció. No s’ha fet cas ni als requeriments de la UE. Aquest any, una acció del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (Gepec) i els alcaldes de Poboleda i Torroja va aconseguir que tornéssim a tenir riu; la fauna i la flora s’han multiplicat i hi ha tornat la vida. A mesura que han passat els dies, el cabal ha anat disminuint i ja torna a estar sec. Han tancat el riu. ¿On estan les lleis i l’Estat de dret? Després de tants anys, l’Agència Catalana de l’Aigua diu que no li consta i els forestals no han mogut ni un dit. L’aigua és vida. El Siurana està mort.Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.