• Dilluns 19 abril 2021, 12:12 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

RÈPLICA

Rèplica a la carta 'Fer l'agost'

Dissabte, 9 d'agost del 2014 Joan Calduch (Tresorer del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona)

En resposta a Jaume Font (Fer l'agost, 24 de juliol), que es lamentava pel preu d’alguns productes que es poden adquirir a la farmàcia comparant-los amb el baix preu dels medicaments, volem aclarir diversos punts. Efectivament, els fàrmacs finançats pel sistema públic de salut tenen un preu reduït. La sèrie històrica de l’IPC que publica l’INE mostra que s’han abaratit més del doble respecte a l’índex general com a conseqüència de patir retallades durant més de 10 anys, amb l’agreujant que l’Administració els paga sistemàticament amb retard. En la resta de productes el preu s’estableix segons les lleis del mercat i ni el preu industrial ni el tipus d’IVA estan sota control dels farmacèutics. Per una altra banda, com a professionals sanitaris de proximitat, els farmacèutics ens caracteritzem per aconsellar l’usuari en els hàbits i/o productes més adequats a les seves necessitats, atenent al nostre compromís amb la salut de la població. Dit això, l’expressió «fer l’agost» que utilitza el senyor Font no sembla que s’adeqüi a la realitat.Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.