• Dilluns 19 abril 2021, 12:12 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

OCUPACIÓ

Hi haurà igualtat quan les mares puguin ser directives

Dilluns, 4 de maig del 2015 Cristina Quesada (Cardedeu)

Ara fa dos anys que sóc mare, i pràcticament fa el mateix temps que sóc a l’atur. A les tres setmanes de néixer la meva filla em va trucar per telèfon el director no precisament per felicitar-me, sinó per dir-me que una vegada finalitzés la meva baixa per maternitat estava acomiadada.
La presència de la dona en càrrecs directius és una lluita contínua en un entorn laboral i institucional on el repartiment de poders no és homogeni. Vivim en una societat en la qual la dona directiva està poc representada malgrat la seva elevada qualificació i la seva capacitat per assumir responsabilitats o decisions.
Avui dia existeixen mesures de suport a les mares treballadores, però aquestes solucions són insuficients en una societat en la qual encara es veu a la dona, en primer lloc, com a mare, tingui o no la intenció de ser-ho, i després com a professional.
El talent no té gènere i les empreses estan deixant escapar una part molt important del talent femení. La igualtat total no solament és desitjable i possible, sinó que també és l’única via per aconseguir una societat justa i sostenible on les dones puguin ser mares i directives (o el que triïn ser).Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.