• Dissabte 17 març 2018, 15:09 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

BARCELONA

George Orwell i el Cafè Moca

Divendres, 7 de març del 2014 Alejandro Cebollada (Saragossa)

El Moca, l'històric cafè on anava George Orwell abans de crear grans obres de la literatura universal com 'Homenatge a Catalunya', 'Evasió a la granja' o '1984'; quan tan sols era un entusiasta milicià del POUM el pensament polític i obra futura del qual estaven encara en potència. Paret amb paret amb l'Hotel Rivoli, seu del POUM durant la guerra civil, i escenari de tensos esdeveniments durant les Jornades del Maig del 37, quan diversos guàrdies d'assalt es van atrinxerar al local, sota la mirada vigilant d'Orwell, amb el fusell a la mà, des del veí Teatre Poliorama. ¿Què se n'ha fet d'un local tan emblemàtic, amb un potencial turístic tan enorme? ¿Potser s'ha convertit en centre neuràlgic d'un turisme cultural i literari de qualitat? ¿Potser un museu? ¿La catedral d'Orwell a Barcelona? ¿Què en queda? Ni una miserable foto, ni menció al geni literari. Si George Orwell aixequés el cap i tornés al Cafè Moca, el més probable és que patís una síncope instantània per xoc cultural. El Cafè Moca conserva el nom però res més, com un geni amb Alzheimer, present en cos però incapaç de recordar el seu gloriós passat.Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.