• Dilluns 19 abril 2021, 12:12 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

POLITICA

No entenc perquè Endavant passa a Podemos

Dijous, 24 de desembre del 2015 Teresa Calveras (Barcelona)

Llegeixo amb sorpresa que Endavant manifesta que passarà el seu capital polític a Podemos. No acabo d’entendre les explicacions que donen, espero que les aclareixin i m’agradaria que rectifiquessin. Em sap greu veure que una formació política que afegia al seu nom “alliberament nacional” doni suport a un partit sucursalista, sorgit de les pantalles de la televisió, amb un discurs confús i poc clar. Jo interpreto una mica diferent d’ells els darrers resultats electorals.

D’entrada, la meva prioritat és Catalunya i les meves eleccions són les catalanes, que van tenir un resultat clarament independentista, amb una coalició que tenia un programa ben concret. En aquest programa hi apareix un pla d’acció que ens ha de portar a la independència passant per un procés constituent i un referèndum a banda d’una una proposta d’un pla de xoc que és molt més rupturista que els programes de la majoria de partits d’esquerres. 

No entenc que tenint un camí consensuat i votat per la majoria de la societat catalana, ara alguns diguin que aquest camí no els hi agrada i que en prefereixen una altre que, diuen, ens ha de portar al mateix lloc, però amb un recorregut incert i amb uns companys de viatge poc creïbles. Les coses ja són prou difícils, no cal que nosaltres mateixos les emboliquem més

No ens hem de deixar enganyar per un discurs que no fa res més que continuar assenyalant el camí d’una tercera via que a moltes persones no ens sembla possible portar a terme, que ja ha estat defensat per diferents partits, d’esquerres i de dretes, que ha estat desestimat i que sembla que és el que trien moltes les persones o formacions polítiques que de la independència no en volen saber res però no ho volen manifestar clarament. Aquest pas ja estava superat, no ens podem permetre de tornar enrere, les persones que el 27S van votar independència no ens ho mereixem.

Llegeix més cartes i publica un article a Entre TotsSi voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.