• Dilluns 19 abril 2021, 12:12 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

SOCIETAT

Campanya publicitària: Pa amb pa i llet amb aigua

Divendres, 30 de maig del 2014 José María Faura - Director general d'Educo (Barcelona)

El setembre passat l’oenagé Educo va llançar un programa de beques menjador a les 17 comunitats autònomes amb l’objectiu d’oferir almenys un àpat complet al dia als nens de famílies amb dificultats econòmiques i que no han pogut accedir a les beques menjador de les institucions públiques. Per explicar el nostre programa, vam llançar l’anunci de l’entrepà màgic, on una mare li diu a la seva filla que té pa amb pa per menjar i que la nena s’ha d’imaginar el que porta dins. Està basat en un fet real. Va passar en un col·legi de Girona l’any passat. Pot resultar inimaginable que això passi al nostre país, però la realitat és la que és i nosaltres hem volgut explicar-la. A Espanya no hi ha fam però sí malnutrició i, segons un informe d’Educo, un de cada quatre nens al nostre país està malnodrit. Ara, quan falten pocs dies perquè arribi el final del curs escolar, mig milió de nens es quedaran sense beques menjador. Des d’Educo hem llançat una nova campanya per a aquest estiu que dóna continuïtat a l’anterior: oferir beques menjador en l’època estival. Un programa que va acompanyat d’un nou anunci que relata la crua realitat: dos germans d’Alcorcón beuen llet rebaixada amb aigua perquè no en tenen prou quantitat. Es tracta d’un anunci realista i desafortunadament no «d’una broma de mal gust» com afirmava Najat El Hachmi (Una pobresa d’anunci, 28 de maig) al mateix temps que deia que les imatges són «poc versemblants» pel context en què s’emetien. Més enllà del gust de cadascú, sempre respectable, volíem recalcar que es tracta de situacions reals i que estem convençuts que una bona manera de lluitar per canviar una realitat adversa és exposant-la i afrontant-la directament i difondre-la a través de mitjans com la televisió que arriben a tantes persones. Encara que sigui amb un entrepà buit o amb un got de llet rebaixada amb aigua. Si vosaltres voleu col·laborar, poden fer-ho a través de www.educo.org o bé trucant al 902 19 19 19.Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.