• Dilluns 19 abril 2021, 12:12 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

LA CRISI ECONÒMICA

Retallades a la sanitat pública: "La infermeria, un drama"

Dissabte, 26 d'octubre del 2013 Laura Fernández (Sant Boi de Llobregat)

Fa gairebé quatre anys que vaig finalitzar els meus estudis universitaris d'infermeria a la UB. Des d'aleshores he anat treballant aquí i allà com a suplent, corretorns, substituta de vacances, dies solts… però res d'estable. Aquest últim any ha estat el pitjor. Pràcticament tot l'any aturada i sense feina. Som molts els professionals sanitaris que ens veiem en la necessitat de buscar sortides per altres vies i decidir deixar de banda aquesta bonica professió. Ser infermera és més que una feina. És ajudar els altres a millorar la seva qualitat de vida; és escoltar, és sentir. Per a una verdadera  infermera, la infermeria és la seva vida, perquè treballem per vocació. És molt trist haver-te esforçat a treure profit de les classes, haver-te gastat els estalvis i enfrontar-te ara a la decisió d'abandonar per sempre la professió que realment t'agrada. Prou de retallades. Jo, que ho he viscut des de dins, recomano no posar-se malalt ni haver d'acudir a un hospital: fa por la quantitat de coses que es passen per alt per falta de mitjans i personal.  No és normal que un sol professional sanitari hagi d'atendre en planta d'hospitalització 16 o18 pacients (amb sort) quan abans eren entre vuit i deu. És vergonyós conèixer els pacients pel número d'habitació en lloc de pel seu nom. Tenim un munt d'hospitals i centres amb més de la meitat d'unitats i serveis tancats per les retallades. ¿Quan tornarem a veure'ls al 100% i no al 40% actual? ¿Quan tindrem el mateix sistema sanitari, pioner a Europa, que teníem fa cinc o sis anys? Fa pena pensar en el món en què hem viscut…



Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.