Ja és hora que arribi el gran canvi als supermercats. Estic impacient per veure el dia que aquests establiments s’adonin, per fi, que han de vendre receptes i no simples aliments. Han de deixar d’exposar els aliments en prestatgeries i esperar que es venguin sols, començant per posar un nutricionista a disposició dels clients. ¿Quantes persones saben què ha de menjar un celíac o un diabètic? ¿Quants sabem interpretar una etiqueta? ¿Què vol dir omega 3? Els nutricionistes són necessaris quan anem a comprar, que és justament quan pensem en la nostra alimentació. Cada vegada són més diversificades les dietes que podem seguir. Els supermercats haurien de tenir una oferta clara per a vegans, celíacs, esportistes, diabètics, embarassades... i proposar receptes per a cada cas. Una cistella que contingui tots els elements d’un plat de seguida et permet veure si els pots pagar, si ja tens alguns aliments a casa o si els pots carregar a la bossa que portes aquell dia. Les persones fem múltiples àpats a la setmana i sempre ens preguntem «¿què puc menjar avui?» Els supermercats haurien de suplir aquesta carència oferint receptes basades en els aliments disponibles del dia. D’aquesta manera podrien donar sortida als aliments amb la data de caducitat pròxima. Propietaris de cadenes de supermercats: centreu-vos en els vostres clients, introduïu els nutricionistes als vostres establiments, col·loqueu receptes a les prestatgeries i doneu forma a les dietes especialitzades.
Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí
Envia una carta del lector, opina sobre l'actualitat i fes-nos arribar testimonis, denúncies i suggeriments per publicar a l'edició impresa i a la web
MOVILIDAD - Alessandro Malfatti (Barcelona)
SERVEIS - Enric Alfonso (Salou)
BARCELONA - José María Mateo (Santa Coloma)
ACTUALIDAD - Pablo Fuentes (Valladolid)
POLÍTICA - Antoni Tort (Barcelona)