Un escenari privilegiat

Turisme actiu per terra, aire i aigua al Pirineu i les Terres de Lleida

L’oferta turística de Lleida guanya múscul gràcies a les infinites possibilitats que ofereix el seu entorn natural


Amb l’arribada de l’estiu, tornen les ganes d’enamorar-se de nou de la sensació de llibertat que proporciona la natura. El Pirineu i les Terres de Lleida són el lloc ideal per retrobar-se amb els espais naturals, per viure aventures en parella, en família o amb amics i per emportar-se a casa sensacions i vivències inoblidables. I no només perquè disposa d’un escenari privilegiat amb una àmplia varietat de paratges naturals excepcionals, sinó també perquè existeix un sector amb prop de 270 empreses dedicades el turisme actiu de primer nivell.

La demarcació de Lleida ofereix un ampli ventall de propostes que omplen les expectatives dels més atrevits, però també activitats ideals per fer amb amics o acompanyats dels més petits de la família, amb calma i gaudint alhora de l’espectacle meravellós que la natura proporciona durant l’estiu. El Pirineu de Lleida és un paradís per als amants del senderisme i el trekking. Els seus espais naturals, com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i els parcs naturals de l’Alt Pirineu i Cadí-Moixeró, són escenaris privilegiats per gaudir d’una excursió entre boscos i vegetació, i allunyats del soroll de la civilització.

El territori lleidatà és també ideal per a la pràctica del ciclisme en totes les seves modalitats. La xarxa viària concentra fins a 70 ports de muntanya de primera i segona categoria on el ciclista podrà trobar pendents superiors al 6% i amb punts de fins al 15% en carreteres asfaltades i en bon estat i sempre gaudint d’unes vistes i paisatges de postal. I per als que prefereixen els camins i la bicicleta BTT, existeixen multitud de rutes senyalitzades i diferents graus de dificultat.

El sector dels esports d’aventura aquàtics, malgrat la sequera d’aquest any, ha sabut adaptar-se i replantejar algunes de les seves propostes. El ràfting es manté com la punta de llança de l’oferta de turisme actiu de la demarcació i és un dels principals atractius turístics durant els mesos d’estiu. Destaquen també altres disciplines com el piragüisme, l’hidrotrineu i el descens de barrancs als rius i pantans de la zona.

En matèria aèria, la zona d’Àger s’ha convertit en la referència. Des de fa anys, és un dels espais més freqüentats per pilots d’arreu del món, ja que per les seves característiques geogràfiques i condicions aerològiques s’hi poden portar a terme tota mena d’activitats aèries i també vols amb globus aerostàtic i ultralleugers.

Lleida és aventura, natura en estat pur, patrimoni monumental i arquitectònic, cultura i tradició, gastronomia i, en definitiva, una terra de sensacions úniques. Més informació a aralleida.cat.

LA VALL FOSCA

Punt de reunió

Del 7 al 9 de juliol, Lleida acull el Festival de Senderisme Vall Fosca-Pirineus per fomentar el senderisme com una activitat turística saludable, responsable i de proximitat. Aquesta trobada permetrà conèixer millor l’entorn de la Vall Fosca, al Pallars Jussà amb tallers, rutes, una exposició i un campament.

ESPORTS AQUÀTICS

Un riu d’aventures

Els cabalosos rius del Pirineu lleidatà i Ponent són ideals per a la pràctica d’esports aquàtics, on el ràfting és el rei i els rius Noguera Ribagorçana, Noguera Pallaresa, Garona i Segre, els seus dominis. Compten amb aigües braves, per als amants de l’adrenalina, com també tranquil·les, aptes per als no iniciats.

SOBRE RODES

Carretera i BTT

Al Pirineu lleidatà hi ha una sèrie de rutes autoguiades per etapes per conèixer bé el paisatge. Algunes de les més famoses són Pedals d’Occitània, que permeten conèixer el Baix Aran i la vall de Luishon, a França; i Pedals de Foc, una de les més clàssiques en BTT, pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.