Premis Empresa de l'Any Banc Sabadell

Premis
Empresa de l'Any
Banc Sabadell

La família Císcar millora la recepta de l'èxit des de fa tres generacions

Text: Claudio Moreno

Hi ha empreses que viuen d'una espurna i d'altres que aviven la flama generació rere generació. Dacsa Group és de les segones.

La família Císcar millora la recepta de l'èxit des de fa tres generacions
La família Císcar millora la recepta de l'èxit des de fa tres generacions

La família Ciscar ha aconseguit convertir-se en una de les més reeixides a nivell empresarial dins de la Comunitat Valenciana, i Ricardo Císcar García, conseller executiu de Dacsa, atribueix l'èxit a un cúmul de factors: «Jo diria que el secret és una gran capacitat de treball, el respecte, la unió, la bona comunicació, els valors que ens van inculcar els nostres pares a la segona generació i tenir clar quin és el nostre objectiu, que passa per fer créixer la nostra empresa i complir els objectius envoltats i recolzats per un gran equip humà», assenyala Ricardo Císcar García.

Aquests valors han vertebrat l'empresa des que Ricardo Císcar fundés el 1968 una fàbrica de molí de blat de moro per a subministrament a la indústria cervesera. Més de mig segle després, consolidats els seus dos negocis tradicionals de blat de moro i arròs, l'empresa creix anualment alhora que impulsa inversions en cadascuna de les seves 10 plantes a tot Europa, sempre sense abandonar el camí familiar: ha incorporat la tercera generació amb Ana i Ricardo —fills del conseller executiu— formant part dels Comitès Estratègic i de Finances de la companyia. Tot això ha valgut a Dacsa Group el premi del Banc Sabadell, juntament amb Levante-EMV, Información i Mediterráneo, a l'empresa familiar de l'any. «És un premi a la família, la trajectòria i un homenatge al nostre pare, que va estar al peu del canó fins que la salut l’hi va permetre», afegeix Ricardo.

No obstant això, per més que mira afectuosament el passat, la companyia segueix fent passos endavant i recentment ha ampliat la línia de negoci de Soluciones Alimentarias. És en aquesta divisió on Dacsa Group ha centrat bona part de l'esforç innovador. D'una banda, a la planta de Zamora ha desenvolupat una nova àmplia gamma per a la indústria formada per farines especials, pans ratllats o extensors. Igualment, dins aquesta divisió, la companyia ha abordat la fabricació de productes anàlegs carnis en base pèsol que es venen al mercat sota la marca HIVEGS. Finalment i fa tot just uns mesos, el grup va incorporar DELINATUR, una marca especialitzada en 5a Gamma amb planta de producció a Còrdova i una àmplia gamma amb vint-i-quatre plats diferents.

Pel que fa a infraestructures, Dacsa Group preveu traslladar les instal·lacions d'Almàssera a Parc Sagunt amb l'objectiu de modernitzar-se i treballar en un espai més eficient i confortable per a tots els equips, tant en àrees de producció com d'oficines. La planta estarà enllestida durant l'any 2029 i suposarà una inversió aproximada de 60 milions d'euros.