Ni més ni menys que tres generacions avalen l'empresa zamorana Moralejo Selección. La darrera, liderada per Enrique i Mario Oliveira Moralejo, s'ha especialitzat a l'especejament de les tres edats de l'oví. Per això, la firma compta amb unes de les instal·lacions més modernes d'Europa, però guardant l'essència amb què van néixer, sense oblidar les seves arrels. Per això, les dues plantes que tenen estan ubicades al cor de la Zamora rural, concretament a Arcenillas i Coreses.
Aquestes plantes s'estenen en 20.000 metres quadrats, amb una capacitat productiva de 30.000 tones per any, xifres que permeten fer front a l'alta demanda dels seus productes, requerits en més de quaranta països arreu del món.
Entre tots aquests territoris on es pot gaudir a la taula dels bens de Moralejo Selección, destaquen països com Israel o el Japó, a més dels principals estats de l'Orient Mitjà o Singapur. D'aquesta manera, l’empresa porta el nom de Zamora per tot el món.
El famós cuiner amb dotze Estrelles Michelín, Martín Berasategui, confia en aquests productes per als seus restaurants
Ja des del primer moment, els germans Oliveira Moralejo tenien clar que volien apostar per la seva terra. Amb l'afany que els caracteritza, han aconseguit anar dels inicis de la seva família, en una petita parada del Mercado de Abastos de la capital zamorana, cap als anys seixanta, a convertir el negoci dels seus avis i pares en una empresa que es pot considerar el productor de xai més gran d'Espanya.
Tot això és fruit d'un treball intens i també d’una aposta per la innovació i la tecnologia -eines indispensables per avançar en qualsevol iniciativa empresarial en l'actualitat-, amb l'objectiu de garantir la dotació de valor al producte. A més, al darrere hi ha la tasca que es realitza des de tota la cadena involucrada en el procés per obtenir la millor carn de xai Moralejo Selección, en els seus diferents talls.
Precisament la innovació és la que aconsegueix aquests talls per als mercats i clients més exigents de tot el món, cosa que genera un gran esforç de transformació i de producció en un sector tan dinàmic com és el carni. De fet, de les instal·lacions de Moralejo Selección n’han sortit productes tan nous com ASADOFÁCIL, que és l'estrella del Nadal, ja que es pot obtenir un rostit clàssic de cuixa, espatlla o costella de lletó en tan sols 50 minuts, sense embrutar ni cuinar res, quedant saborós, cruixent i a punt per clavar-li les dents.
A més d'aquesta innovació, es duen a terme, paral·lelament, rigorosos controls de qualitat i de traçabilitat, sempre avalats pels màxims estàndards de qualitat internacional, com l'IFS (International Featured Standards).
Aquesta exigència i persecució de la qualitat en el dia a dia ha fet que referents internacionals de la cuina es fixin en aquesta empresa zamorana, com és el que ha portat eal reconegut cuiner amb ni més ni menys que dotze Estrelles Michelín, Martín Berasategui, a confiar en els seus productes per als seus restaurants i ser prescriptor de la marca zamorana.
El compromís de Moralejo Selección a revaloritzar el xai passa per destacar i posar èmfasi en la societat de tots els beneficis i bondats que té el consum d'aquesta carn saborosa: des de la seva perfecta composició nutricional fins al seu alt contingut en proteïnes i fins i tot vitamines, com la B3, B6 i B12, a més de minerals com el potassi, fòsfor, zinc i seleni, essencials per al funcionament correcte de l'organisme, com reflecteixen diversos estudis sobre això.
D'altra banda, el consum d'aquesta carn contribueix a tenir cura del medi ambient, beneficia la societat ajudant les àrees rurals més despoblades, prevenint incendis amb els ramats o fomentant la biodiversitat amb el trasllat de les ovelles, que al seu pas capturen carboni, el causant de l'escalfament global.
En definitiva, tots aquests beneficis fan que la carn de xai sigui una perfecta elecció per cuidar el planeta i alhora els seus habitants, com es defensa i es comunica des de Moralejo Selección.
La visió i l'enfocament d'aquesta empresa càrnia zamorana permet poder gaudir d'una àmplia col·lecció de talls de xai Moralejo Selección amb una qualitat extraordinària, elegits pels millors xefs del planeta per als seus restaurants i per a les llars, que poden així gaudir de la cuina gurmet en família.
Gràcies a comptar amb unes instal·lacions pioneres i de les més innovadores d'Europa en la transformació i l’especejament de les tres edats de l’oví a la província de Zamora, poden continuar donant valor a un producte tan tradicional com és el xai i convertir-lo en un referent gastronòmic a nivell mundial.
Això no seria possible sense els més 6.000 ramaders i ramaderes de tot Espanya amb els quals col·laboren, que aporten a l'equació un dels millors productes gastronòmics de país i de tot el món.