Premis Empresa de l'Any Banc Sabadell

Premis
Empresa de l'Any
Banc Sabadell

Premio Empresa + Inclusiva: Serbatic

Text: Redacció

Una empresa jove que basa el seu èxit en el talent

Robin Piñel i Álvaro González.

Pertanyent a la multinacional VASS, Serbatic és al mercat des de l'any 2006, especialitzada en la prestació eficient de serveis professionals de tecnologies de la informació i comunicacions a grans empreses, consultores i integradors del sector tecnològic, tant de forma presencial com a través dels seus centres de producció. «Resolem els problemes que tenen els nostres clients amb la digitalització a través de l’aportació de valor», resumeix el zamorà Álvaro González Martín, director d'operacions de la companyia.

El de Zamora va ser el segon «delivery center» que es va obrir -després del de Conca- i després han arribat els d’Albacete i Valladolid. «Escollir aquest tipus de ciutats es deu al fet que ens vam adonar que hi havia una gran escassetat de professionals en el sector i volíem portar el negoci on hi hagués aquests focus de talent, aportant la possibilitat de treballar des de llocs on es té un gran arrelament i a prop d'universitats i instituts», explica. A Zamora van arrencar el 2019, extrapolant el model d'èxit aconseguit a Conca, arribant gairebé al centenar de treballadors. «Amb el vent de cua a favor, el negoci va anar creixent i ara mateix tenim al voltant de 450 empleats repartits entre Conca, Zamora, Madrid, Barcelona, Valladolid i Albacete», enumera.

«Oferim un ‘stack’ tecnològic tremendament diversificat, ens movem a tots els nivells en la transformació digital que hi ha al mercat i amb equips consolidats en plataformes de transformació d’última fornada», assegura. Això els obre les portes de grans clients de l'IBEX 35, tant de banca com de telecomunicacions o el sector serveis. «La nostra especialització, a banda de fer projectes tancats i qualsevol tipus de col·laboració a nivell de transformació digital, és el manteniment», apunta.

Les oficines de Serbatic a Zamora.
Les oficines de Serbatic a Zamora.

Per això darrer, disposen d'un equip tremendament professionalitzat que actualment està evolucionant aprofitant la intel·ligència artificial. «Estem en plena transició, com si fos la cinquena revolució industrial, i ens estem bolcant que la companyia sigui més flexible en aquest sentit, amb un pla de formació. És una visió holística de la IA, des de la planificació fins a l'execució, passant pel desplegament en producció de les aplicacions», detalla. Aquesta intensa feina els assegura estar en avantatge davant dels seus competidors. «Som sempre els primers a intentar adaptar-nos al que ve i estudiar-ho, perquè aquí la formació dels treballadors és molt important», destaca González, que considera que actuar així és «primordial» en aquest sector.

De fet, qualsevol nou treballador de Serbatic -vingui d'un aprenentatge acadèmic universitari o de cicles superiors- rep una formació inicial en noves tecnologies. «També aprenen sobre el món empresarial», assenyala Robin Piñel, responsable del ‘delivery center’ de Zamora. Aquesta formació és intensa durant set o vuit setmanes, sis hores diàries. «Des de noves tecnologies fins a les ‘soft skills’, volem que els nois i noies estiguin preparats per poder començar una carrera professional. A més, en una empresa com la nostra intentem escollir gent que té un talent i fer que aquest talent es massifiqui», reconeix.

La formació no només se centra en els treballadors, sinó que Serbatic té un compromís d'empresa per la qual cosa també externalitza aquesta ajuda a centres de la ciutat, com l'IES Claudio Moyano o l'Escola Politècnica Superior del Campus Viriato de Zamora, on s’imparteixen cicles i graus vinculats al sector en què treballen. «Tenim el que s'anomena l'Aula Serbatic i impartim tallers de manera anual relacionats amb la intel·ligència artificial, el desenvolupament de microserveis o l'automatització de processos, per tal que els estudiants vegin en allò que s'està treballant i que surtin de la seva formació més tradicional», argumenta Piñel. «Sobretot, que agafin motivació i que vegin quines possibilitats de futur tenen i per on va el mercat», afegeix el director d'operacions.

Un treballador de Serbatic.
Un treballador de Serbatic.

A més del Claudi Moyano i la Politècnica -amb qui treballen més intensament-, Serbatic col·labora amb l'IES Los Sauces de Benavente i realitza mentoring en altres instituts de Zamora per motivar els alumnes que estudiïn Tecnologia. Tot això després es tradueix en l'elecció de gent de Zamora per incorporar-la a la plantilla. De fet, la gran majoria procedeix de la zona. «Es prima que la gent estigui a gust a la localitat, perquè no cal oblidar que un dels nostres principals objectius és evitar aquesta rotació que es produïa en ciutats com Madrid i, a més, a Castella i Lleó hi ha molt de talent», subratlla González.

D'altra banda, Serbatic manté una col·laboració molt interessant amb la Fundació per a l'Excel·lència Empresarial de Castella i Lleó (EXECyL), pertanyent a la seva junta directiva i participant en diverses comissions, com la de Digitalització o la de la Dona. «Estem col·laborant molt activament amb la societat empresarial i amb el seu teixit a Castella i Lleó, perquè confiem a tenir una societat millor i més eficient», defensa.

Agraeixen aquest Premi Empresa + Inclusiva del Banc Sabadell assegurant que la discriminació no forma part del vocabulari d’aquesta empresa. «Mentre encaixis en la personalitat i l'ADN de Serbatic seràs benvingut. És una màxima que, afortunadament, estem aconseguint replicar en tots els nostres centres, posant el de Zamora, per ser el més gran, sempre com a exemple», afirma. I és que, com s'assenyala des de la companyia, Serbatic basa el seu èxit en el talent.