Sentència recurrible

Mediaset i Kiko Hernández, condemnats a pagar una quantitat milionària a Juls Janeiro

La sentència dona per provat que el grup audiovisual va incórrer en un «delicte d’intromissió il·legítima en el dret a l’honor, la intimitat personal i familiar i a la mateixa imatge»

Mediaset i Kiko Hernández, condemnats a pagar una quantitat milionària a Juls Janeiro

TELECINCO

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

La justícia torna a donar-li una mala notícia a Mediaset i a un dels seus col·laboradors més destacats. El Jutjat d’Instrucció número 2 d’Arcos de la Frontera (Cadis) ha condemnat a pagar més de 220.000 euros a Julia ‘Juls’ Janeiro després de considerar provat que va incórrer en un «delicte d’intromissió il·legítima en el dret a l’honor, la intimitat personal i familiar i a la mateixa imatge», segons informa ‘El Confidencial’.

Per ser més concret, en aquesta sentència que pot ser recorreguda a l’Audiència Provincial de Cadis, el magistrat condemna a pagar 190.000 euros al grup de comunicació i 30.000 més a Kiko Hernández a la filla de María José Campanario i Jesulín de Ubrique per les declaracions realitzades en dos programes de ‘Sálvame’.

Aquesta sentència pot obrir la porta del canvi de la televisió amb els creadors de contingut, ja que el rol que Juls Janeiro juga a les xarxes socials ha sigut determinant. La resolució judicial es refereix a ella com una «‘influencer’, o creadora de contingut», cosa que va fer que el seu compte es convertís en una mina d’or per a la premsa rosa sensacionalista, que publicava totes les seves imatges sense permís. ¿És il·legal?

Notícies relacionades

Aquesta resolució judicial fa referència a la jurisprudència establerta pel Tribunal Suprem, on s’assegura que «la finalitat d’un compte obert en una xarxa social a internet és la comunicació del seu titular amb tercers, i no publicar la imatge del titular del compte en un mitjà de comunicació». És a dir, els influencers que siguin famosos pels seus continguts, però la vida personal dels quals genera interès per a la premsa rosa, podrien querellar-se contra mitjans i televisions de la mateixa manera que ha fet Janeiro.

«Hi ha dos punts fonamentals en aquest cas. D’una banda, la sentència conclou que «ser personatge públic no s’hereta». Que els teus pares siguin famosos no et fa figura pública, sobretot quan sempre has rebutjat donar entrevistes i parlar amb mitjans, com ha sigut el cas de Julia», explica Mario Bonacho, advocat defensor de la influencer junt amb Antonio González-Zapatero, en declaracions per a l’esmentat mitjà, afegint que el fet que Julia publiqués a Instagram moltes fotos personals «no és excusa perquè un mitjà o una tele les agafi sense permís exprés per esbudellar la seva vida».