Segueix l’eurodrama

Macedònia del Nord no es retirarà d’Eurovisió 2022 després de la polèmica de la bandera

La televisió del país balcànic estudia no participar-hi el 2023 i assegura que prendrà accions legals i disciplinàries quan la seva delegació torni de Torí

Macedònia del Nord no es retirarà d’Eurovisió 2022 després de la polèmica de la bandera

NATHAN REIDS / EBU-UER/ EUROVISION.TV

1
Es llegeix en minuts
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +

Continua l’eurodrama en la delegació de Macedònia del Nord després de la polèmica protagonitzada per Andrea a l’Opening Ceremony del Festival d’Eurovisió 2022. La televisió del país balcànic ha emès un nou comunicat aquest dimecres per anunciar que participarà finalment en aquesta edició de Torí, tot i que estudia la seva retirada l’any 2023 a causa de «la imatge pública negativa» del seu projecte eurovisiu.

«Després de les reaccions del públic, va decidir considerar tots els aspectes de la possible retirada del nostre representant d’Eurovisió. Un pas així en un moment en què han passat tots els terminis per a la retirada causaria un gran mal financer i altres sancions que no s’han de descuidar. És a dir, la cancel·lació posaria en perill la participació i desviació dels drets de televisió en tots els altres esdeveniments que rep», assegura la corporació macedònia en aquest comunicat de premsa.

Tot i així, la Ràdio Televisió de Macedònia del Nord assegura que prendrà totes les decisions legals i mesures disciplinàries després que la seva delegació torni de Torí, ja sigui per l’eliminació d’Andrea o per l’acabament d'aquest.

Notícies relacionades

Cal recordar que la crisi de la delegació de Macedònia del Nord es va originar diumenge passat en la cerimònia inaugural del Festival d’Eurovisió 2022. Andrea, la seva representant amb el tema ‘Circle’, va llençar la petita bandera del seu país que portava amb quan anava a posar davant del photocall de l’esdeveniment per als fotògrafs acreditats.

Només instants després que la televisió macedònia emetés un comunicat en el qual anunciava que es plantejaven retirar-se del festival a quatre dies de la seva semifinal, Andrea va realitzar una intervenció en l’MRT macedònia per demanar disculpes per aquest instant que va generar la polèmica al país balcànic i al món eurovisiu en les últimes hores.